Program 53. Majskih igara: Od sedam Snežana do Baš Čelika

  21 maj 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Međunarodni festival scenskog stvaralaštva dece i mladih – 53. Majske igre počinju 25. maja u Gradskom pozorištu u 11 časova izvođenjem predstave na mađarskom jeziku „A mi világunk“ Dečjeg dramskog studija Kreativnog centra Gradskog pozorišta Bečej, koju je prema tekstovima Eve Janikovske režirala Judit Ferenc. Istog dana, sa početkom u 18 časova Majske igre će biti svečano otvorene na gradskom trgu prigodnim programom, defileom dece i ceremonijom uručenja ključa grada deci.

Sledećeg dana, 26. maja, takmičarski program se nastavlja predstavom „Sedam Snežana i patuljak“ sa početkom u 11 časova, koju će izvesti članovi pozorišta „Bata Bulić“ iz Petrovca na Mlavi. Predstavu je po tekstu Todeta Nikoletića režirala Vesna Stanković. U 15 časova će gosti iz Mrkonjić Grada (Bosna i Hercegovina) odigrati predstavu „Crvenkapa i zbunjeni vuk“ koju je režirala Dubravka Nikolić prema tekstu Radeta Pavelkića, a članovi Dramskog studija „Arlekino“ iz Brčkog (Bosna i Hercegovina) će u 17 časova odigrati predstavu „Noć kad su neboderi šetali“ Ismeta Bekrića u režiji Rubina Sarajlića.
Gosti iz Mađarske, članovi dramske grupe „Futrinka“ iz Čongrada, prvi stupaju na scenu 27. maja u 11 časova sa predstavom „Két éjszaka az ezeregyből“ u režiji Katalin Ferenc. Zatim dolazi „Mala sirena“ koju će u 14 časova odigrati deca iz pozorišta „Stevan Sremac“ iz Crvenke. Predstavu su režirali Cvijeta Jovanović i Zoran Radulović po tekstu Ljudmile Razumovske. Na kraju takmičarskog dela, u 16 časova, stiže i predstava „Baš Čelik“ Milivoja Mlađenovića, koju će odigrati članovi Dečijeg dramskog studija Kreativnog centra Gradskog pozorišta Bečej, a koju je režirao Igor Pavlović. Nakon toga, u 18 časova sledi proglašenje pobednika 53. Majskih igra, dodela nagrada i ceremonija svečanog zatvaranja festivala.
Završnica Majskih igara je u petak (28. maja) kada je na redu smotra scenskog stvaralaštva dece iz predškolskih ustanova.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija