Prosvetari najavili protest za ponedeljak

  18 decembar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predstavnici reprezentativnih prosvetnih sindikata najavili su u četvrtak da će, ako njihovi zahtevi ne budu ispunjeni, u ponedeljak, 22. decembra biti organizovana celodnevna obustava nastave i protest u Beogradu, ali i u većim gradovima Srbije.

"Protest u Beogradu će početi u podne ili 12.30 okupljanjem na Trgu Nikole Pašića, a zatim će uslediti šetnja do Vlade Srbije i Ministarstva prosvete", rečeno je u Beogradu na konferenciji za novinare predstavnika četiri reprezentativna sindikata.
Predsednik radnika u prosveti Srbije Slobodan Brajković rekao je da će do tada štrajk biti nastavljen u zakonskim okvirima, odnosno održavanjem skraćenih časova.

"Što se tiče daljih koraka - imamo potpunu obustavu rada, imamo da ne zaključimo ocene. Ukoliko vlada odugovlaći i Ministarstvo prosvete...mi ćemo pribeći i potpunoj obustavi rada i da ne ocenimo učenike za prvo polugodište, pa ćemo da vidimo da li ćemo da krenemo u drugo polugodište", kazao je Brajković.
Štrajk prosvetnih radnika ulazi u šestu nedelju, a nastavak štrajka zavisiće od odgovara nadležnih ministarstva, rečeno je na konferenciji za novinare.

Beograd, 18. decembra 2014. (Beta)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija