MFL Vrbas-Titel-Žabalj: Nema odluke o plasmanu

  11 jul 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pre dve nedelje je najavljeno da će biti doneta odluka o tome da će u Područnoj ligi, koja treba da bude reorganizovana, pravo nastupa steći pet, a ne četiri prvoplasirane ekipe iz MFL Vrbas-Titel-Žabalj, FK Hajduk iz Čuruga, FK Mladost radost iz Srbobrana, FK Proleter iz Ravnog Sela, FK Obilić iz Zmajeva i FK Bečej 1918, ali zvanično još ništa nije potvrđeno.

I pored održanog sastanka saveza, klubovima nije stigao nikakav dopis, tako da je sve ostalo na nezvaničnim saznanjima i nije poznato kako će izgledati predstojeće prvenstvo i koliko će timova brojati PFL i MFL, a samim tim i da li su se bečejski fudbaleri izborili plasman u viši rang takmičenja, što je bio cilj koji je istaknut pre početka prvenstvene trke.


- Bez obzira na nastale okolnosti oko rešavanja našeg statusa za zelenim stolom, na sastanku Upravnog odbora kluba održanom u utorak, doneli smo zajedničku ocenu da i pored toga što u viši rang nismo ušli kao prvaci u ligi, možemo biti ponosni što smo to ostvarili čista obraza, sportski i igrama na terenu, a ne nekim mahinacijama kojih je ove godine bilo dosta od strane više klubova. To se može videti ako se analiziraju neki rezultati i raspored timova na tabeli - kaže predsednik FK Bečej 1918 Dragan Kovačev. - Prema informacijama kojima raspolažemo, sa sastanka područnog saveza i udruženja klubova, mi smo sigurni učesnici Područne fudbalske lige. Predstoji da se formira udruženje u kojem ćemo imati predstavnika i posle prvog sastanka tog udruženja trebale bi da se otklone sve nedoumice oko predstojećeg prvenstva.


Na sastanku Upravnog odbora je bilo reči o ostvarenim rezultatima tokom prolećnog dela prvenstva koje je po učinku bilo lošije nego u jesenjem delu.
- Mišljenje trenera i ostalih članova Upravnog odbora je da su mnogo bolje bile urađene pripreme pre početka sezone, što potvrđuju rezultati u jesenjem delu prvenstva koje smo okončali na drugom mestu, nego što je to slučaj sa zimskim pripremama koje su bile mnogo lošije. Pristup i odnos igrača je bio neodgovorniji, kao i posećenost treninga tokom drugog dela takmičenja, to se, između ostalog, odrazilo na formu, rezultate i konačni plasman. Međutim, i pored toga mislim da smo ostvarili uspeh jer, ukoliko izuzmemo Srbu Vargeca, koji je jedini igrač sa strane i pokazalo se da je bio pravo pojačanje za našu ekipu, do plasmana smo došli sa igračima koji su ponikli u Bečeju.


Izveštaj šefa stručnog štaba Dalibora Novčića je usvojen. Da li to znači da će on voditi Bečej i u predstojećem prvenstvu, ukoliko ispuni formalnosti koje su potrebne za to, a to je trenerska B licenca?


- Očekujemo da će Novčić nakon stručnog usavršavanja do početka jesenjeg dela dobiti potreban sertifikat i da ćemo nastaviti saradnju.


Kakva je situacija sa igračima?


- Ostvarili smo kontakte sa nekolicinom igrača koje bismo želeli da vidimo u našoj ekipi. Neki od njih su načelno dali pristanak. Reč je o igračima koji su iz Bečeja ali trenutno igraju u nekim drugim klubovima. Ostali smo dosledni principu koji je postavila ova uprava, a to je da se oslanjamo na igrače koji su iz naše opštine, tako da će, kako se to kaže u košarkaškom žargonu, prvi pikovi biti fudbaleri iz naše sredine, a ukoliko ne nađemo zajednički jezik, pokušaćemo da angažujemo igrače iz drugih sredina.


Da li ima najave odlaska igrača?


- Nažalost, ima. Naš mlad i perspektivni golman Seke, koji je privržen klubu, zbog školovanja koje nastavlja u Mađarskoj, najavio je odlazak. Što se tiče ostalih igrača, koliko mi je sada poznato, oni ostaju.


Pored „sređivanja“ u ekipi, najavljeno je i veliko spremanje oko terena. Naime, trebalo bi da se realizuje nekoliko godina odlagano renoviranje tribina.


- Kako su administrativni preduslovi već ostvareni tokom ove nedelje, očekujem da radovi počnu u vrlo kratkom roku. Po mišljenju stručnjaka, tribine mogu da budu bezbedne i podnesu restauraciju kako bi bile i udobne za posetioce, tako da se one neće rušiti. Deo prostora ispod tribina će se koristiti samo za garažiranje mašina za održavanje terena, dok će se klupska zgrada, svlačionice, kancelarije i sanitarni čvorovi i ostale pomoćne prostorije potpuno renovirati. Mislim da će sve biti mnogo bolje i da ćemo tako na pravi način obeležiti naš plasman u viši rang, što će navijači moći da vide do početka sezone - rekao je Dragan Kovačev.


FK Jedinstvo Bačko Petrovo Selo


Fudbaleri iz Bačkog Petrovog Sela su prvenstvo okončali na 13. poziciji sa osvojenih 28 bodova, ostvarivši u 32 kola 9 pobeda, 22 poraza i jedan nerešen rezultat: dali su 63 i primili 115 golova. O učinjenom u prvenstvu predsednik FK Jedinstvo Norbert Kovač je rekao:
- Želim pre svega da klubovima koji su izborili ulazak u viši rang takmičenja čestitam na plasmanu. Što se tiče našeg učinka, moramo biti zadovoljni jer, s obzirom na to da je prvenstvo bilo veoma dugo, teškom mukom smo uspeli da takmičenje do kraja ispratimo finansijski i organizacijski. Naši rezultati su prihvatljivi ako imamo u vidu da smo igrali gotovo bez kontinuiranih treninga. Pre početka prvenstva smo se nadali da ćemo možda moći da zauzmemo i koje mesto više na tabeli, jer nakon spajanja liga većina timova je bila podjednakog kvaliteta, ali u prolećnom delu naš igrački fond je pao na minimum i teško je bilo fudbalere održati na okupu. Predstojeću pauzu moramo iskoristi za pronalaženje rešenja. Ohrabrujuće je da neki naši bivši igrači žele da se uključe u rad i u organizaciju, te verujem da ćemo zajedno popraviti stanje. Prelazni rok ćemo iskoristiti da pored postojećih igrača na 3-4 pozicije angažujemo iskusnije fudbalere i da uključimo u tim i nekoliko talentovanih mladih igrača iz naše sredine. Ambicije za sledeću sezonu su, bez obzira na to kako će izgledati liga, da budemo među prvih pet ekipa, jer imamo kvalitet i mislim da ozbiljnim pripremama koje će početi 1. avgusta, to i možemo ostvariti. Pored toga, sistematski radimo sa mlađim kategorijama, što daje nadu klubu da će se za izvesno vreme moći osloniti na njih. Trenutno imamo tri selekcije sa kojima radi trener Ereg Tibor. Konstantno im organizujemo prijateljske utakmice. Moram napomenuti da je generacija 2003. i mlađi jedna od retko nadarenih u poslednjih 10 godina. Naši ciljevi su da ih na jesen uključimo u neko od stalnih takmičenja i u tome očekujemo i podršku roditelja.


FK Mladost Radičević


FK Mladost iz Radičevića je na kraju prvenstva zauzelo 14. poziciju sa 22 osvojena boda uz skor od 7 pobeda, 24 poraza i jedan nerešen ishod i gol razliku od 30 datih i 95 primljenih golova. U prolećnom delu prvenstva ekipu je vodio Lorant Lepar, nekadašnji igrač Bečeja, koji je tokom jesenjeg dela prvenstva u aktuelnom takmičenju nastupao za ekipu Hajduka iz Čuruga. O oceni polusezone Lepar, koji je po okončanju prvenstvene trke ponovo sklopio aranžmana sa prvakom MFL Vrbas-Titel-Žabalj je rekao:
- Nisam nezadovoljan, jer smo se u odnosu na završetak jesenjeg dela prvenstva pomerili za dva mesta više na tabeli, što predstavlja uspeh u uslovima u kojima smo radili. I pored nepovoljnih okolnosti imali smo dobru posećenost na treninzima i vladala je dobra atmosfera u ekipi. U prolećnom delu smo postigli dobre rezultate, podigli kvalitet igre. Dali smo duplo više golova nego što smo primili u prvom delu prvenstva, iako smo imali daleko lošiji raspored. Posebna priča su mlađe selekcije, koje su fudbalska budućnost FK Mladost. Na potezu je uprava kluba koja bi morala da učini nešto kako bi se održale na okupu. Mora se obezbediti novac. Žao mi je što sam morao da napustim Radičević, ali dobio sam ponudu koju nisam mogao da odbijem. Postigao sam sporazum da ću u Čurugu biti i igrač i  pomoćni trener, što mi odgovara jer sam pri završetku studija na DIF-u. Mada, iskren da budem, više mi se sviđa uloga trenera.


V.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija