Otvoreno prvenstvo Bečeja za veterane: Đorđe Petrov stigao do srebra

  11 jun 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Otvoreno prvenstvo Bečeja, u organizaciji STK Bečej, okupilo je prošlog vikenda 70 veterana iz 20 klubova sa teritorije Slovenije, Makedonije i Srbije.

Takmičenje je trajalo dva dana, pojedinačno u tri kategorije prošle subote i ekipno prošle nedelje.
Bečejci su prošle subote najviše uspeha imali u najstarijoj kategoriji (preko 60 godina). Đorđe Petrov, veteranski prvak Bečeja iz prošle godine, stigao je do finala, ali je morao da se zadovolji drugim mestom. Petrov je u finalu izgubio od Miroslava Jelače iz Beograda. Treće mesto u ovoj konkurenciji pripalo je Draganu Rakiću, takođe članu STK Bečeja.
U najjačoj kategoriji (apsolutna, do 50 godina) viđen je kvalitetan stoni tenis, veterani su prikazali nivo igre kojeg se ne bi postideli ni mnogo mlađi stonoteniseri u drugoj i trećoj ligi. Posle mnogo neizvesnih mečeva pobedio je trenutno najbolji – Robert Takarić iz Subotice. Drugo mesto pripalo je Temerincu Gaboru Nađidaiu, dok su treće mesto podelili Đorđe Stanić (Novi Sad) i Stefan Konstadinović iz Subotice.
U konkurenciji veterana od 50 do 60 godina starosti trijumfovao je Svetomir Jovanović (Valjevo), ispred Gabora Nađnemedija iz Kanjiže i Dejana Petrovića iz Šapca.
Bečejci su na ovom turniru imali najbrojniju ekspediciju, ali se nisu proslavili. Osim osvajača medalja, samo se još Milutin Glavaški plasirao u nokaut fazu apsolutne kategorije. On je u osmini finala morao da čestita pobedniku turnira Takariću. Dejan Zeremski, Tibor Bezeg, Karolj Mađar, Ferenc Čeh, Peter Estelecki, Karolj Bilik, Branko Stajić, Jožef Taloš, Čaba Hegediš i Goran Dragin nisu uspeli da prođu takmičenje po grupama.
U ekipnoj konkurenciji nastupilo je sedam timova, a do prvog mesta došli su takmičari Novog Sada. Oni su u finalu pobedili stonotenisere Skoplja, dok je na treće mesto, posle pobede nad ekipom iz Kamnika (Slovenija), stigao drugi tim Bečeja (Zeremski, Taloš).
Iako nisu blistali na parketu, Bečejci su bili sjajni domaćini. Posle pojedinačnog takmičenja, uz pomoć sponzora, na „Termalcu“ su priredili zabavu koju gosti, a i domaćini, dugo neće zaboraviti.

S. Malešev

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija