KMF Bečej: Priprema za elitni rang

  13 avgust 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Klub Malog fudbala Bečej će po prvi put u sezoni 2010/11. igrati u Prvoj futsal ligi Srbije. Ovo pravo Bečejci su stekli osvajanjem prvog mesta u drugoj ligi gde su prošle sezone dominirali.

Prva liga startuje 22. septembra, činiće je 14 ekipa, a KMF Bečej je pripreme za debitantsku sezonu počeo prošlog ponedeljka.
- Svi igrači koji su nastupali za naš klub u prošloj sezoni su na okupu, pripremamo se u sportskom centru gde imamo odlične uslove, a trenutno radimo na fizičkoj pripremi. Upravo zahvaljujući ovom segmentu igre u prošloj sezoni smo „lomili“ protivnike i na taj način osvajali bodove. Tokom priprema odigraćemo i nekoliko pripremnih utakmica, sa prvoligašima iz Vrbasa i Zrenjanina (SAS), kao sa ekipama iz druge lige - rekao je Dejan Stanojev, trener KMF Bečej.

Prva futsal liga Srbije je mnogo kvalitetnija i masovnija od ranga ispod. Da li ćete pojačati ekipu pred novu sezonu?

- Najveće pojačanje za nas je to što smo u ekipi zadržali sve momke koji su bili u klubu i prošle sezone. Ipak, potreban nam je još jedan golman i dva igrača i uprava kluba će se potruditi da ih dovede. Radi se o momcima iz Novog Sada koji su već osetili draž igranja u elitnoj ligi, a samim tim što su Novosađani imaćemo i manje troškove jer u ekipi već imamo igrača iz glavnog grada Vojvodine (Lazarević; prim. nov.). U toku priprema bi to trebalo da se reši, pa da u takmičenje uđemo maksimalno spremni.

Kakve su ambicije kluba?

- U prvoj sezoni cilj će nam biti opstanak. Najozbiljnija ekipa u ligi je Ekonomac iz Kragujevca, a njemu uz rame je ekipa Kolubare. Te dve ekipe, uz možda poneko iznenađenje, sigurno će odlučivati o šampionu. Što se tiče borbe za opstanak, u narednoj sezoni četiri kluba će ispasti iz lige, tako da će za nas svaka utakmica, od početka pa do kraja, biti kao finale. Ko će nam biti glavni konkurenti za mesto koje znači ostanak u ligi još ne mogu da kažem, jer ne poznajem dovoljno sve ekipe. Do početka prvenstva ima dovoljno vremena i sve će doći na svoje. Ni ime našeg prvog protivnika nije poznato, jer žreb još nije obavljen.

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija