KMF Bečej: U susret Prvoj ligi

  17 septembar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Novajlija u Prvoj futsal ligi Srbije Bečej priprema se za početak takmičenja sa ostalim majstorima malog fudbala.

U dosadašnjem toku priprema odigrao je četiri utakmice, sa Novim Beogradom u Bečeju, kada su gosti bili uspešniji sa 2:3, sa SAS-om kada je Bečej odličnom igrom savladao goste sa 8:5 i potom dve utakmice sa Vrbašanima. U prvoj utakmici pobeda Bečejaca sa 6:4 i u subotu, 11. septembra, da bi se u drugoj Vrbas revanširao sa ubedljivih 10:6.
Ovo su samo pripremne utakmice za tim iz Bečeja, gde rezultat ne igra veliku ulogu i gde su igrači videli šta i koliko mogu u poređenju sa ostalim prvoligašima, od kojih Vrbas već pet-šest godina igra Prvu ligu sa solidnim učinkom.
Bitno je pomenuti da na poslednjoj utakmici Bečejci nisu bili u punom sastavu jer je falilo par igrača (Božičić, Rašković i Vučković), što se i moglo primetiti u toku igre.
- Ligaško prvenstvo počinje za dve nedelje i mislim da ćemo biti fizički spremni, ali je liga u potpunosti jača od prethodne i zato i igramo toliki broj prijateljskih utakmica. U utorak (14.09.) smo išli u Smederevo da upoznamo i tu ekipu, pošto stvarno ne znamo šta nas zaista očekuje u višem rangu, ali se nadamo da ćemo grčevitom borbom, vrednim radom, trudom i zalaganjem uspeti da izdržimo i zadržimo mesto za boravak u prvoj ligi, što nam je i cilj - izjavio je trener Dejan Stanojev.
U klubu je atmosfera odlična jer su stigla i tri nova pojačanja, Đurić i Žeravica iz Novog Sada, dva vrlo kvalitetna i iskusna igrača, od kojih je Žeravica već igrao Prvu ligu, kao i iskusni golman Andrić koji je sa velikog fudbala (FK Bečej) prešao na futsal.
- Što se tiče finansijskih uslova, to je borba kao i borba za opstanak, mislim da smo zatvorili probleme i poteškoće sa klubom. Mislimo da je finansijska konstrukcija zatvorena za ovih šest meseci, tako da bi Bečejprevoz trebao biti generalni sponzor i prevoznik našeg tima. Imamo i par privatnika koji će stati iza kluba i nadamo se da će to biti sasvim dosta za narednih šest meseci, a za dalje ćemo videti - rekao je trener Bečejaca.

V.LJ.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija