Odbojkaši i odbojkašice Bečeja u finišu priprema: Različite ambicije

  01 oktobar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Posle letnje pauze sa radom su počele obe selekcije Odbojkaškog kluba Bečej. Devojke su sa trenerima Mateom Radinom i Aleksandrom Ikićem započele pripreme nešto ranije od svojih kolega, sredinom avgusta, a njima se u hali OSC-a „Mladost“ početkom septembra pridružila i muška ekipa koju sa klupe predvodi Dragan Čolić.

Obe selekcije se pripremaju za nastup u Prvoj Vojvođanskoj ligi, grupa Sever, ali sa različitim ambicijama. O planovima kluba predsednik Odbojkaškog kluba Bečej Budislav Medurić je rekao:
- Što se tiče ambicija našeg kluba u muškoj konkurenciji, a liga će ove godine imati osam ekipa, želja nam je borba za vrh. Smatramo da sa pojačanjima koja smo doveli iz Bačkog Gradišta, i naših mlađih igrača koje smo priključili prvoj ekipi, imamo ekipu koja bi mogla da izbori plasman u viši rang takmičenja, u Drugu saveznu ligu. Devojke su se u ovom rangu takmičenja našle zbog reorganizacije, tako da sa sastavom koji je nastupao i prošle sezone očekujemo plasman u sredini tabele.

Svi u klubu su očekivali da će se devojke takmičiti u grupi Centar u kojoj je čak šest ekipa iz Novog Sada, ali prebacivanjem u grupu Sever koja ima deset ekipa, stvorili su klubu još veće troškove.

- Da, takva odluka nas je malo iznenadila, ali ćemo se svi u klubu potruditi da devojkama obezbedimo maksimalne uslove za rad i takmičenje, naravno u skladu sa mogućnostima – izjavio je Budislav Medurić i dodao da sredstva koja se dobijaju iz opštinskog budžeta, jedva pokrivaju 50 posto troškova, a da se za ostalo snalaze od donatora, prijatelja kluba i roditelja.
Uslovima za treniranje svi u klubu su zadovoljni, iako bi želeli da imaju koji trening više, jer rad u hali OSC-a (tri termina nedeljno) je nedovoljan zbog velikog broja dece koja treniraju.
- Izgradnjom sportske sale u školi „Petefi Šandor“ steći će se veći prostor za rad sa decom, a politika kluba je da za naš klub igraju uglavnom deca iz naše opštine - rekao je Medurić.
Odbojkaši klub Bečej davno je uspostavio saradnju sa Odbojkaškim savezom Srbije, tako da se često održavaju kampovi i pripreme mlađih reprezentativnih selekcija Srbije u gradu kraj Tise.
Početak prvenstva u obe konkurencije zakazan je za 16. oktobar, kada će devojke gostovati u Apatinu istoimenoj ekipi, a muški tim će ugostiti ekipu Vrbasa.

Ženska ekipa

Za devojke ove godine nastupa 13 igračica, Vanja Lukić, Ivana Mijatov, Milica Nešić, Olivera Jovićević, Stasja Stojkov, Ivana Bečei, Milana Malinić, Aleksandra Dimitrijević, Tamara Tančić, Tatjana Korovljev, Dijana Džever, Nataša Prodanov i Nikolina Cvjetković, dok je Jelena Vujičin prešla u subotički Spartak.

Muška ekipa

Muški sastav ove godine imaće čak 22 igrača a to su Luka Božić, Mate Radina, Dragan Čolić, Ivica Vojinović, Nikola i Veselin Džigurski, Boris Kahrić, Radovan Janković, Nebojša Milovac, Marinko Momčičević, Bojan Stanković, pojačanja iz Bačkog Gradišta su Žarko Ivanov, Stefan Radičević, Boris Bajčetić i Mladen Stefanov, a iz mlađih selekcija prvom timu priključeni su Nemanja Đuričin, Dejan Vujkov, Milan Doroslovački, Petar Kahrić, Rade Uzelac, Bojan Ćuk i Nikola Tošić.

S. Katić 

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija