Prva srpska liga, grupa Sever: Devojke pobedile, momci poraženi

  22 oktobar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prošlog vikenda startovala je Prva srpska liga, grupa Sever za odbojkašice i odbojkaše, a ekipa Bečeja je imala polovičan uspeh. Devojke su u Apatinu savladale istoimenu domaću ekipu sa 3:0 po setovima (26:24, 25:21, 25:17), dok je muška ekipa na svom parketu poražena identičnim rezultatom od ekipe Vrbasa (25:15, 25:21, 30:28).

Odbojkašice Bečeja su na meč sa ekipom Apatina otputovale sa dosta nepoznanica, ali su se vratile uzdignute glave - zabeležena je prva pobeda u ovoj sezoni.
O utakmici sa Apatinkama trener Mate Radina je rekao:
- Ova pobeda je pokazala da je vredelo sve kroz šta smo prošli u toku pripremnog perioda, i devojke, i moj kolega Aleksandar Ikić i ja. Pokazali smo da je bilo vredno marljivo i teško raditi. Nadam se da devojke neće biti zadovoljne ovom početnom pobedom, već da će u naredne mečeve ulaziti još koncentrisanije i sa dodatnim samopouzdanjem.
Naredni meč odbojkašice Bečeja igraju u hali OSC-a „Mladost“ 23. oktobra od 19 sati sa ekipom Mladosti iz Bačkog Petrovca.
Odbojkaši Bečeja su na premijernom meču sezone na svom parketu doživeli poraz od ekipe Vrbasa sa 3:0. Ipak, sve je moglo biti i drugačije posle trećeg seta, kada su Vrbašani na razliku dobili taj set sa 30:28, što je značilo i meč. Prvi set je protekao u potpunoj dominaciji gostiju koji su za tili čas poveli sa 5:0 i rešili set u svoju korist. U drugom setu viđena je nešto bolja igra Bečejaca, a u trećem domaćina je napustila sreća, pa je poraz bio neminovan.

Ostavka Božića

Nedelju dana pred početak prvenstva Luka Božić je podneo ostavku na sve funkcije u klubu (član Upravnog odbora kluba i dugogodišnji trener i igrač).
On je kratko opravdao svoj postupak rekavši da se ne slaže sa sadašnjim načinom vođenja kluba.
Kratak u izjavi povodom ostavke Božića bio je i predsednik Odbojkaškog kluba Bečej Budislav Medurić: „Niko nije nezamenljiv, a u Upravom odboru ima dosta članova, tako da će klub moći nesmetano da nastavi sa radom“.

Trener i igrač bečejskih odbojkaša Dragan Čolić o porazu od ekipe Vrbasa je rekao:
- Prvo kolo je za nama, doživeli smo poraz na svom terenu od, za nas uvek neugodne, ekipe Vrbasa. Iako je rezultat 3:0, uz malo sreće kraj meča je mogao biti i drugačiji. Nama je start na neki način uvek problem, tako je bilo i ovog puta, zato ćemo u narednom periodu više raditi na psihološkoj pripremi, jer smo, pokazalo se na ovoj utakmici, sebi najveći protivnik. Što se tiče narednog kola u Bačkoj Palanci sa ekipom Merkura, nadam se da ćemo u taj meč ući sa mnogo više vere u nas same, ali moram da kažem da je ta ekipa za nas potpuna nepoznanica.
U 2. kolu prvenstva ekipa Bečeja gostuje u Bačkoj Palanci ekipi Merkura, a meč je zakazan za ovaj vikend.

S. KatićNaslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija