Otvoreno prvenstvo Bečeja: Ruska škola kraj Tise

  29 oktobar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Krajem pretprošle i tokom prošle nedelje, od 16. do 21. oktobra, na teniskim terenima pored OSC-a „Mladost“ u organizaciji TK Tisa održano je Otvoreno prvenstvo Bečeja u tenisu treće kategorije za takmičare do 16 godina starosti.

Na ovom takmičenju u obe konkurencije nastupilo je preko trideset mladih tenisera iz dvadesetak klubova. Zanimljivo je da je učešće uzelo i šest takmičara iz Rusije, koji su nastupali za klubove iz Srbije, od kojih je u muškoj konkurenciji Grigorij Tročenko uspeo da ostvari pobedu dok je u ženskoj konkurenciji pobednica turnira bila njegova sunarotkinja Darija Davidova. Drugo mesto osvojila je Mia Čović iz novosadskog Meridijana, dok su treća mesta podelile Zorana Dajević iz bečejskog kluba Tisa i Teodora Jeremić iz „Tenisko kraljevskog kluba“ iz Beograda. Pored Zorane Dajević, boje bečejskog kluba na ovom turniru branile su Kristina Jelić i Anamarija Stevanović. Od bečejskih takmičara nastupili su Žolt Balzam, Milan Vranješ, Danilo Čimburović, Dušan Nešić, Aleksandar Topić, Andrej Obradović i Teodor Češljarov koji je osvojio drugo mesto i time uspeo da opravda očekivanja.
U prvom kolu je bio slobodan, dok se u drugom kolu sastao sa Nemanjom Sekulićem iz novosadskog Meridijana kojeg je savladao sa 2:0. U četvrtfinalu dočekao je Marka Topolića iz Elita iz Novog Sada koji ga je propisno namučio, ali ipak je Teodor uspeo da ga savlada rezultatom 2:1. U polufinalu Češljarov je još jednom posle duge i teške borbe savladao svog vršnjaka Stefana Roganovića iz novosadskog Meridijana sa 2:1, da bi u finalu izgubio od Grigorija Tročenka iz novosadskog Elita sa 0:2.
Pored ovoga Teniski klub Spin iz Bečeja ostvario je zavidne rezultate na takmičenjima na kojima je imao učesnike. U trećoj kategoriji Otvorenog prvenstva u Kikindi za dečake do 16 godina, Teodor Češljarov je svom klubu doneo bronzu, a potom i srebro.
Na Otvorenom prvenstvu Novog Sada održanom 25. septembra odigran je turnir za devojčice do 12 godina na kome je Rebeka Farkaš ostvarila solidan uspeh osvojivši treće mesto. U prvom kolu savladala je Biljanu Jovanović iz „NS 2002“ rezultatom 2:0, a u drugom istim rezultatom Tijanu Svitlicu iz novosadskog kluba Elit. Rebeka je u četvrtfinalu bila bolja od Sare Kostić iz beogradskog Partizana koju je takođe savladala rezultatom 2:0, da bi se u polufinalu susrela sa Aleksandrom Krupnovom iz Elita iz Novog Sada, koju nije uspela da pobedi. Rezultat u polufinalu bio je 0:2, ali je i pored toga mlada Bečejka prikazanim zadovoljila i zasluženo osvojila bronzu.
Na Otvorenom prvenstvu Pančeva 9. oktobra u konkurenciji do 12 godina Rebeka Farkaš je osvojila srebrnu medalju. Ona je u drugoj kategoriji, u prvom kolu uspešno otpočela takmičenje savladavši Ivanu Ristovski iz Beograda rezultatom 2:0, dok je u drugom kolu ukrstila reket sa Kristinom Stojović iz novosadskog Elita, koju je savladala istim rezultatom. I u četvrtfinalu protiv Jovane Gvozdenović iz beogradskog Partizana i u polufinalu, kada se sastala sa Slađanom Sovilj iz somborskog ŽAK-a, Rebeka je bila bolja sa po 2:0. U finalu ju je dočekala Mia Mijatović iz beogradske Kolonije i, nažalost, uspela da je savlada sa 0:2.
Nakon ova dva turnira, odigrana u Novom Sadu i Pančevu, Rebeka Farkaš zauzima visoko peto mesto na rang-listi Teniskog saveza Srbije, a prva je na rang-listi Teniskog saveza Vojvodine.

V.LJ.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija