Vikend bez bodova: Velike oscilacije u igri

  05 novembar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na utakmicama trećeg kola Prve vojvođanske lige, grupa Sever, u obe konkurencije bečejski odbojkaški klub ostao je praznih šaka.

Muška ekipa je u nedelju na domaćem terenu, u duelu sa OK Mladost iz Turije izgubila sa 2:3, mada je u odlučujućem petom setu vodila sa 14:12, da bi sledeća četiri poena izgubila za konačnih 14:16 u petom setu, odnosno ukupnih 2:3. Razlog za ovakav pad otkriva trener i igrač Dragan Čolić:
- Osnovno što nas koči, već treću utakmicu, je ono što se ne može uvežbati na treningu, a to je koncentracija i psihička stabilnost pojedinaca, odnosno ekipe u celini. Ali šta je, tu je, nastavljamo da treniramo i polako podižemo formu.
U sledećem kolu momci gostuju u Bačkom Magliću, ekipi koja je prošlogodišnji prvak ove lige i koja se ispadanjem u baražu nije kvalifikovala za viši rang takmičenja. Maglićani su favoriti ne samo na ovoj utakmici, nego i u celom prvenstvu, a na Bečejcima je da pokušaju da ih iznenade.
I devojke su u trećem kolu ostale bez bodova, pošto su u Bačkom Dobrom Polju bile poražene od starije, iskusnije i uigranije ekipe „Bačkog zmaja“ sa 0:3. Slično momcima, i one su krajem prvog seta vodile sa 24:22, da bi taj set izgubile sa 24:26, a potom doživele potpun pad u drugom i trećem setu (10:25 i 18:25). Ipak, za razliku od muškaraca, ženska ekipa mnogo optimističkije gleda na sledeće kolo.
U subotu 6. novembra, sa početkom 19 časova, na parketu OSC-a „Mladost“, ugostiće ekipu „Blokaut“ iz Bačke Palanke. Po rečima trenera Mata Radine, Palančanke nisu nepobedive, pogotovo što se ekipe međusobno vrlo dobro poznaju, a uz prednost domaćeg terena Bečejke će biti i taktički pripremljene da ostvare drugu ovosezonsku pobedu.

Z.LJ.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija