Dobro izdanje Bečejki: Treći set za uvežbavanje

  12 novembar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U četvrtom kolu Prve vojvođanske lige, grupa Sever, odbojkašice Bečeja uspele su da na svom parketu u hali OSC-a „Mladost“ ostvare pobedu od 3:0 nad ekipom Blok-aut iz Bačke Palanke.

Već na samom početku meča bilo je vidljivo da će domaće igračice, kako igrom tako i rezultatski, ubedljivo nadmašiti devojke sa druge strane mreže, jer je prvi set odigran pod punom dominacijom domaćeg tima i završen rezultatom 25:19. I dok su Bečejke u prvom setu možda i delovale nezagrejano i opušteno, u drugi set su ušle ozbiljnije i koncentrisanije, pa su prikazale pravu snagu ekipe. Majstorski su uradile posao, što najbolje pokazuje rezultat drugog seta - 25:12.
U trećem setu trener Aleksandar Ikić je, kako i sam kaže, isprobao neke nove varijante i taktike, pri čemu ni u ovom setu nije napravio lošu procenu, pošto su ga Bečejke dobile sa 25:17 i praktično deklasirale devojke iz Bačke Palanke.
Po tome što je viđeno, a i prema Ikićevim rečima, ekipa Blok-auta je relativno mlada i duplo slabija ekipa, tako da su odbojkašice Bečeja zasluženo i opravdano pobedile u ovom meču:
- Ekipa Blok-auta je bila stvarno slabija, što ne znači da se nije odigrala borba na terenu. Odbojkašice Bečeja su totalno nadigrale svoje konkurentkinje, što nam je i bio cilj. Čestitam svojim igračicama na ovako sjajnoj igri i pobedi.

Maglićko iskustvo

Muška ekipa OK Bečej ovog vikenda bila je na teškom gostovanju u Bačkom Magliću, sa kog se vratila poražena, ali ne i razočarana - naprotiv.
Maglić je pobedio sa 3:2, ali su favorizovanim domaćinima Bečejci pružili izuzetno jak otpor. Posle vođstva Maglića od 2:0, uspeli su da uspostave rezultatsku ravnotežu, da bi poklekli tek u petom „rulet“ setu. Ovaj nastup je, čini se, dobar predznak pred susret sa ekipom Spartak III. Utakmica sa Subotičanima biće odigrana na parketu OSC-a „Mladost“ u subotu 13. novembra sa početkom u 19 časova, a maglićko iskustvo uliva nadu Bečejcima da su spremni da ostvare prvu ovosezonsku pobedu.

U sledećem kolu odbojkašice igraju u Vrbasu protiv istoimenog kluba.
- Sledeće kolo će biti mnogo ozbiljnije, jer su Vrbašanke dorastao protivnik. Sa njima ćemo morati ozbiljno da se nadigravamo, ali ako budemo pružili maksimum, mislim da ćemo doći kući sa pozitivnim rezultatom - izjavio je trener Ženskog odbojkaškog kluba Bečej Aleksandar Ikić.

V.Lj.

 

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija