Konkursi za „Mesec knjige“: Nagrade za crteže i literarne radove

  26 novembar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Povodom „Meseca knjige“ (od 15. oktobra do 15. novembra) Narodna biblioteka je raspisala likovni i literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola, a završna manifestacija je održana 15. novembra.
Na likovni konkurs koji je bio namenjen učenicima nižih razreda osnovnih škola stiglo je 125 radova, sa ilustracijama bajki braće Grim.

Prema odluci žirija u prvoj kategoriji (1. i 2. razredi) najuspešniji je bio likovni rad Uroša Jeremića iz OŠ „Sever Đurkić“, drugo mesto dele Lazar Šijačić iz iste škole i Fekrija Gaši iz OŠ „Petefi Šandor“, a treće mesto takođe dele Lana Bakrač iz OŠ „Sever Đurkić“ i Milica Mrđanov iz OŠ „Petefi Šandor“.
U kategoriji 3. i 4. razreda prvo mesto dele Tina Potrebić iz OŠ „Sever Đurkić“ i grupni rad učenika iz ŠOSO „Bratstvo“. Drugoplasirani su učenici David Botka iz OŠ „Zdravko Gložanski“ i Violeta Prodanov iz OŠ „Sever Đurkić“, dok treće mesto „dele“ tri likovna rada Gojka Uskokovića iz ŠOSO „Bratstvo“, Ilije Cvetanovskog iz OŠ „Šamu Mihalj“ i Teodore Radić iz OŠ „Petefi Šandor“.
Dodeljene su i dve utešne nagrade Kseniji Njegovanov i Tini Stojkov iz OŠ „Zdravko Gložanski“.
Na literarni konkurs učenici 5. i 6. razreda su trebali da pošalju sastave na teme „Najdogađaj leta“ ili „Knjiga koju pamtim“, a učenici 7. i 8. razreda sastave na teme „Naši običaji“ i „Priča iz mog života“. Srednjoškolcima su na raspolaganju bile četiri teme: „Prihvatam razlike“, „Reči spajaju ljude kao mostovi ali i stvaraju nepremostive ponore“, „Soba bez knjige je slična telu bez duše“ i „U ljubavi je jedanaest paran broj“.
Nagrade u kategoriji 5. i 6. razreda su dodeljene učenicima škole „Zdravko Gložanski“ Aleksandru Krstonošiću (prvo mesto) i Marini Stojisavljević (drugo mesto), dok je Slađana Gligorić iz iste škole dobila specijalnu nagradu za literarni rad van konkurencije.
U kategoriji 7. i 8. razreda prvo mesto je osvojio literarni rad Marine Pavlović, drugo Jovana Mrđanovog, a treće mesto sastav Aleksandre Lele (učenici škole „Sever Đurkić“).
Za pisani sastav u kategoriji srednjoškolaca prvu nagradu je dobio Stefan Naćuk, drugu Slađana Petrović iz Ekonomsko-trgovinske škole, dok je treća nagrada pripala Jeleni Nešić iz Gimnazije.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija