Stoni tenis – Trofej Bečeja: Radmila Tominjak i Akoš Benke pobednici u kadetskoj konkurenciji

  18 novembar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)


Na trofeju Bečeja 2014 u stonom tenisu u kategoriji mlađih kadeta i juniora koje se boduje za rang listu Srbije, održanom u subotu u sali SC „Đorđe Predin Badža“ uz učešće preko 170 stonotenisera iz cele Srbije istakli su se članovi Vojvodine iz Bačkog Gradišta, Radmila Tominjak i Akoš Benke, koji su osvojili prva mesta čime su učvrstili i čelne pozicije na rang listi Srbije.

Mlađe kadetkinje

U konkurenciji 47 takmičarki u kategoriji mlađih kadetkinja Radmila Tominjak je prvo savladala sa 3:0 takmičarku iz Dobanovaca, potom je bila ubedljiva i protiv rivalke iz Uzdina da bi zatim sa 3:0 u setovima pobedila takmičarku iz Čoke i stekla pravo nastupa u polufinalu gde je u neizvesnoj borbi sa 3:2 u setovima pobedila Lauru Dobo iz ekipe Dože iz Skorenovca. U finalu se sastala sa Anom Feješ iz Kanjiže koju je sigurno savladala sa 3:0.

Plasman mlađe kadetkinje pojedinačno:

1. Radmila Tominjak (Vojvodina - Bačko Gradište)
2. Ana Feješ (Kanjiža)
3-4. Irena Dujmović (Dobanovci)
3-4. Laura Dobo (Doža - Skorenovac)
Barbara Đurčik, još jedna od šest članova ekipe Vojvodine iz Bačkog Gradišta koliko ih je nastupilo na ovom takmičenju, plasirala se u četvrtfinale, dok je Ivana Ćućuz takođe članica STK Vojvodina stigla do osmine finala.

Juniorke

U kategoriji juniorki u konkurenciji 24 takmičarke pobedila je Izabela Lupulesku članica Uniree iz Uzdina, dok je Edina Benke iz Bačkog Gradišta izborila plasman u četvrtfinale a Vesna Matijević iz STK Bečej nije uspela da prođe kvalifikaciono takmičenje po grupama.

Mlađi kadeti

U kategoriji mlađih kadeta Akoš Benke u konkurenciji 48 takmičara je sve svoje rivale na putu do finala savladao ubedljivim rezultatom. U 1. kolu sa 3:0 u setovima pobedio je takmičara iz Bačke Topole, pa onda predstavnika Dobanovaca, zatim Čoke, u polufinalu člana Morave iz Velike Plane da bi u finalu takođe sa 3:0 savladao Aleksandra Čokića stonotenisera Spartaka iz Subotice i zasluženo osvojio prvo mesto.

Plasman mlađi kadeti pojedinačno:

1. Akoš Benke (Vojvodina - Bačko Gradište)
2. Aleksandar Čokić (Spartak - Subotica)
3-4. Dušan Petričević (Vranje)
3-4. Đorđe Pavlović (Morava – Velika Plana)

Juniori

U kategoriji juniora uz učešće 52 takmičara sigurno i ubedljivo pobedio je Luka Jovičić član STAK-a iz Zemuna koji je u finalu sa 3:0 u setovima savladao Aleksu Adamovića iz Čelareva.

Seniori

U subotu 22. novembra sa početkom u 10 časova, u sportskoj hali u SC "Đorđe Predin Badža" u Bečeju, u organizaciji STK Bečej održaće se "Trofej Bečeja 2014" u konkurenciji seniora.

Memorijal Tibora Mesaroša

Na Memorijalnom turniru Tibor Mesaroš koji je održan dan kasnije (16. novembar) u Bačkoj Topoli i bodovao se isto za rang listu Srbije u kategoriji kadeta Akoš Benke je stigao do četvrtfinala kao i Nikolet Oros kod kadetkinja, dok je Barbara Đurčik izborila plasman u osminu finala.

V.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija