Stoni tenis: Trofej Bečeja

  14 septembar 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na Trofeju Bečeja, međunarodnom turniru za mlađe kategorije, u organizaciji STK Bečej, 8. i 9. septembra u OSC-u „Mladost“ takmičilo se 279 igrača iz 46 klubova.

U subotu se takmičilo 186 igrača iz 47 klubova iz cele Srbije. Turnir se bodovao za rang-listu Stonoteniskog saveza Srbije.
Igračice sa teritorije opštine Bečej, pre svega iz kluba Vojvodina iz Bačkog Gradišta, ostvarile su dobre rezultate.
U subotu je Sabina Šurjan u grupi mlađih kadetkinja osvojila zlatnu medalju, a na takmičenju u nedelju, na kojoj je učestvovalo 93 igrača (ovaj turnir se nije bodovao za rang-listu Stonoteniskog saveza Srbije) bilo je više osvajačica medalja iz Gradišta, ali i iz Bečeja.
Srebrno odličje je zaslužila Gradištanka Barbara Đurčik (treći i četvrti razredi), a u istoj kategoriji Radmila Tominjak, takođe iz Gradišta, delila je 3. i 4. mesto sa Rekom Bezeg iz Stonoteniskog kluba Bečej.
U kategoriji devojčica iz 7. i 8. razreda dobre su bile Bečejke: Vesna Matijević je osvojila srebrnu medalju, a Reka Bezeg je i u ovoj kategoriji delila 3. i 4. mesto sa takmičarkom iz Temerina. 

Trijumf u Senti i Kovačici

Stonoteniseri iz Bačkog Gradišta od početka septembra nastupili su na nekoliko turnira. Prvog dana septembra su na turniru, koji je organizovan povodom proslave dana Sente, u kategoriji kadetkinja Gradištanke postigle značajan uspeh: Sabina Šurjan je osvojila prvo, a Edina Benke treće mesto.
Gradištanci su istog dana trijumfovali i na turniru Kovačica Open 2012. Akoš Benke je postao prvak turnira u dve starosne kategorije, kod mini-kadeta i mlađih kadeta, a Barbara Đurčik je osvojila treće mesto u kategoriji mlađih kadetkinja. B.M.

Muškarci iz Gradišta u Drugoj ligi

Na skupštini Stonoteniskog saveza Vojvodine 7. septembra je doneta odluka da zbog odustajanja ekipa u Drugoj vojvođanskoj ligi upražnjena mesta popune drugoplasiranim ekipama iz zonskih liga. Tako je muška ekipa Vojvodine iz Bačkog Gradišta kao drugoplasirana ekipa Bačke lige stekla pravo da nastupa u Drugoj vojvođanskoj ligi. Ligaška takmičenja počinju 15. septembra.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija