„KOLENICA KUP“: Trofej je osvojio Beograđanin

  28 septembar 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na devetom „Kolenica kupu“, Otvorenom prvenstvu Bečeja za stonotenisere veterane, prošle nedelje je u hali OSC-a „Mladost“ učestvovalo 110 takmičara iz Srbije, Slovenije, Hrvatske i Rumunije.

„Kolenica kup“ je otvorila stonoteniserka Borislava Perić-Ranković, koja je na Paraolimpijskim igrama u Londonu osvojila srebrnu medalju.
Trofej turnira osvojio je Zvonimir Britka iz Beograda u kategoriji igrača od 35 do 50 godina starosti. On je u finalu pobedio Nenada Đukića iz Kikinde. Bronzanu medalju zaslužili su Dragan Knežević iz Osijeka i Milutin Ruta Glavaški iz Bečeja, inače trener Stonoteniskog kluba Bečej.
U grupi veterana od 50 do 60 godina starosti Branko Cvetković iz Kikinde je bio najbolji, drugi je bio Rumun Liviu Petresku (Pitešti), a treće mesto su delili Miroslav Jelača (Beograd) i Bela Stojan (Subotica).
U kategoriji stonotenisera koji imaju više od 60 godina najbolji je bio Miroslav Jelača, njega su sledili Dragan Pjevač iz Sombora, Predrag Ilić iz Beograda i Damir Bosanac iz Novog Sada.
U apsolutnoj kategoriji takmičara zlatnu medalju je osvojio Robert Takarič iz Subotice, srebrna medalja je pripala Stefanu Kostadinoviću, takođe iz Subotice, a bronze Zvonimiru Britki i Nenadu Đukiću.
Od igrača iz Bečeja samo je Glavaški osvojio medalju, a u nokaut fazi turnira igrali su još Goran Dragin, Đorđe Petrov, Jožef Taloš, Dejan Zeremski, Perica Pejović, Tibor Bezeg i Zoltan Kovač. Dvoje bečejskih takmičara, Vesna Matijević i Ferenc Čeh stigli su do grupne faze turnira.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija