U francuskom gradu Monpeljeu: Pretučen učenik iz Bečeja

  31 oktobar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predsednik Đačkog parlamenta Ekonomsko trgovinske škole iz Bečeja S. N. pretučen je u francuskom gradu Monpeljeu, prenela je RTV.

Stefan je u Francuskoj boravio kao predstavnik đačkih parlamenata Srbije. Direktorka Ekonomsko trgovinske škole Gordana Kovačev je izjavila da je zapanjena da se tako nešto desilo njenom učeniku, kandidatu za đaka generacije, veoma aktivnom, između ostalog, u promovisanju vršnjačkog nenasilja.

Kako je preneo B92 njega su u Monpeljeu napala dva Francuza.
Radi se o odličnom učeniku, vukovcu, koji se prijavio na trening lidera interkulturalne razmene, projekat koji je sprovela nemačko-francuska NVO Ofaž, rekla je za B92 direktorka škole Gordana Kovačev.
Obuka je trajala tri puta po 10 dana - u Nemačkoj, Francuskoj i Srbiji. Stefana su napala dva Francuza, po završetku kursa u Francuskoj, u Monpeljeu, kako za B92 rekla direktorka, napad se dogodio 24. oktobra, a učeniku su izbili dva zuba, a zadobio je i povrede po stomaku.
Napadači su mladića i opljačkali.
O njemu se pobrinula NVO koja je organizovala obuku, zadržan je na lečenju u Francuskoj, i sinoć je stigao kući, rekla je direktorka škole.

Beograd, 31.10.2014. (Tanjug)

 

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija