Koalicija SNS-SPO se zahvalila građanima: Nema vremena za slavlje, radimo dalje, sledeće nedelje konstitutivna sednica Skupštine opštine

  27 april 2016
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)

„Građani Bečeja su nam ukazali poverenje i pružili podršku, jer smo mi pred njih izašli sa konkretnim rezultatima šta je to što smo uradili u prethodnom mandatu i šta planiramo da uradimo. Merilo vrednosti su pre svega bili konkretni rezultati naše odborničke liste i onoga što smo mi nudili i tražili smo poverenje da nastavimo upravo u tom pravcu. Ovolika podrška građana opštine Bečej je nezabeleženo, nikada nijedna politička opcija nije imala ovakvu podršku građana opštine. To čast, to je ponos, ali istovremeno i odgovornost“, rekao je predsednik opštinskog odbora Srpske napredne stranke Vuk Radojević na današnjoj konferenciji za novinare predstavnika izborne liste „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ (koalicija Srpske napredne stranke, Srpskog pokreta obnove, Socijaldemokratske partije Srbije, Pokreta socijalista i Partije ujedinjenih penzionera Srbije).

Potpredsednik pokrajinskog odbora Srpskog pokreta obnove Nenad Tomašević se takođe zahvalio građanima Bečeja koji su 24. aprila na lokalnim izborima glasali za koaliciju SNS-SPO, ali i svima onima koji su iskoristili svoje biračko pravo, kao i građanima koji nisu izašli na izbore – oko 47 odsto birača – jer, kako je rekao, i to je iskazivanje stava. On je rekao da su izbori u Bečeju protekli u fer atmosferi, da su bili regularni i da Opštinska izborna komisija nije primila nijedan prigovor na tok glasanja i sve odluke je donela jednoglasno.
O tome šta građani mogu da očekuju u narednom periodu Radojević je rekao: „Mi smo spremni da nastavimo sa ovako odgovornim, profesionalnim i domaćinskim načinom vođenja opštine Bečej, za to smo dobili poverenje i od toga nećemo odustati. Na svim biračkim mestima na teritoriji opštine Bečej SNS je imala više glasova od drugih političkih opcija, samo na dva izborna mesta je SVM imao nešto više glasova od naše odborničke liste. To pokazuje da smo prepoznati na teritoriji opštine Bečej, da su nam građani sa cele teritorije opštine ukazali poverenje, to je nešto što nas posebno raduje, jer smo u predizbornoj kampanji, za razliku od nekih drugih političkih opcija vrlo jasno rekli da zastupamo interese svih građana opštine, i to upravo jeste rezultat i pokazao“. Predsednik opštinskog odbora SNS-a je istakao da nema vremena za slavlje, već se rad nastavlja: „Već smo krenuli u nove projekte i završavamo ono što smo započeli. U petak, pred same izbore, potpisali smo ugovore vredne oko 135 miliona dinara novih investicija na teritoriji opštine, a javna nabavka za rekonstrukciju gradskog trga je okončana i očekuje nas početak radova“.
Predstavnici pobedničke liste na lokalnim izborima istakli su da će i u narednom mandatu nastaviti koalicionu saradnju, kao što je to bio slučaj i od 2012. godine do danas, a na pitanje novinara da li će, s obzirom na to da je izborna lista „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ osvojila 22 odbornička mandata, te nema potrebu za dodatnim koalicionim partnerima za obavljanje lokalne vlasti, razgovarati sa Savezom vojvođanskih Mađara i, eventualno, s koalicijom Mađarskog pokreta i Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara o stvaranju široke koalicije, Vuk Radojević je odgovorio da će svaka parlamentarna stranka biti pozvana da sarađuje sa SNS-om i SPO-om u interesu građana.
Tomašević je najavio održavanje konstitutivne sednice Skupštine opštine Bečej za sledeću nedelju, nakon uskršnjih praznika.
Predstavnici koalicije SNS-SPO nisu želeli da odgovore na pitanje novinara o tome ko će da bude predsednik opštine i predsednik Skupštine opštine, rekavši da treba sačekati da se formira novi saziv bečejskog parlamenta, mada se pretpostavlja, a nezvanične informacije novinara to i potvrđuju, da će na funkcijama predsednika opštine i predsednika Skupštine opštine ostati Vuk Radojević, odnosno Nenad Tomašević.

K.D.F.

Opširnije u štampanom izdanju Bečejskog mozaika 29. aprila

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija