Rezultati izbora u Bečeju: U lokalni parlament ulaze SNS i koalicioni partneri, SVM, Mađarski pokret i „Dosta je bilo“

  25 april 2016
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na lokalnim izborima u Bečeju održanih 24. aprila, pobedila je izborna lista „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“, za nju je glasalo 7.906 građana i time su SNS i njeni koalicioni partneri (Srpski pokret obnove, Socijaldemokratska partija Srbije, Pokret socijalista i Partija ujedinjenih penzionera Srbije) u Bečeju osvojili 22 odbornička mandata u Skupštini opštine.

Sedam odborničkih mandata sa 2.844 glasa osvojila je lista „Savez vojvođanskih Mađara – Demokratska stranka vojvođanskih Mađara – Stranka mađarskog jedinstva – Ištvan Pastor“.
Za „Mađarski pokret – Za promene – Dr Tamaš Korhec – DZVM“ glasalo je 1.614 birača i ova lista je osvojila 4 mandata u lokalnom parlamentu.
Za listu „Dosta je bilo – Saša Radulović“ glasalo je 1.255 građana, a to je bilo dovoljno za 3 odbornička mandata.
Skupština opštine Bečej ima 36 odbornika.
Ostali takmaci na izborima nisu prešli cenzus, te u novom sazivu lokalnog parlamenta odbornike neće imati Demokratska stranka (838 glasova), Liga socijaldemokrata Vojvodine (845), „Građanska lista – Zdravko Petrović – LDP i nestranački kandidati“ (677), „Srpska narodna partija – Nenad Popović“ (538), „Prvo Bečej“ – Socijalistička partija Srbije (SPS), Srpska radikalna stranka (SRS), Komunistička partija (KP) (680).
Na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u nedelju, 24. aprila, na teritoriji opštine Bečej pravo glasa imalo je 33.757 građana, a na birališta je izašlo njih 17.840 (52,85 procenata), van biračkog mesta je glasalo 129 osoba, nevažećih glasačkih listića je bilo 640, a važećih 17.197.
Podsetimo da na lokalnim izborima održanih u maju 2012. godine najviše odborničkih mandata, 11, je osvojila Demokratska stranka, a koalicija SPO-a i LDP-a, i SVM i SNS su osvojili po 8 mandata, dok je Demokratska stranka vojvođanskih Mađara imala jednog odbornika. Vladajuću koaliciju do izbora, 24. aprila, činili su SNS, SPO, SVM, LDP i DSVM.

K.D.F.

 

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija