Upravni sud je poništio odluku bečejske izborne komisije: Lista Mađarskog pokreta i DZVM-a može na izbore

  31 mart 2016
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Upravni sud je juče, 30. marta, poništio odluku izborne komisije opštine Bečej kojom je ona poništila lokalnu izbornu listu „Mađarski pokret – za promene! – Dr Tamaš Korhec – DZVM”.

Žalbu na odluku izborne komisije o proglašenju pomenute liste je podneo Viktor Molnar u svojstvu građanina, inače predsednik bečejskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara (SVM).On se pozivao na to da naziv liste u kojem postoji složenica „Mađarski pokret” može da zavara birače, jer je listu predala koalicija Demokratske zajednice vojvođanskih Mađrara i Demokratske zajednice Hrvata.
Nakon poništenja izborne liste Mađarski pokret i DZVM su saopštili da iza pokušaja izbacivanja tih organizacija iz izborne trke stoji predsednik SVM-a Ištvan Pastor, koji je kod RIK-a postigao da se bečejskoj izbornoj komisiji izda naredba o poništenju liste, jer hoće da spreči da Mađari imaju političku alternativu nakon što je, kako su naveli, izgubio podršku većine vojvođanskih Mađara.
Istovremeno su Mađarski pokret i DZVM podneli žalbu na rešenje bečejske izborne komisije o poništenju liste, Upravni sud je prihvatio žalbu i to znači da lista „Mađarski pokret – za promene! – Dr Tamaš Korhec – DZVM”može da učestvuje na lokalnim izborima u Bečeju.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija