Izborna Skupština OFK Bečej 1918: Novi predsednik kluba Dragan Knežev

  22 januar 2016
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na izbornoj skupštini OFK Bečej 1918 održanoj 29. decembra na kojoj je, pored usvajanja novog statuta, kojim se, između ostalog, povećava broj članova Upravnog odbora sa 7 na 11 i poslovnika o radu Skupštine kluba, usvojena ostavka dosadašnjeg predsednika Dragana Kovačeva i za novog predsednika je izabran Dragan Knežev.

Dragan Kovačev je informisao prisutne o razlozima zbog kojih je podneo ostavku i predočio odluku Agencije za borbu protiv korupcije koja mu je pismeno uručena 15. decembra u kojoj se navodi da se nalazi u sukobu interesa zbog istovremenog obavljanja funkcije predsednika OFK Bečej 1918 i člana Opštinskog veća.
Skupština, na kojoj je bio prisutan 21 član sa pravom glasa, jednoglasno je prihvatila ostavku Dragana Kovačeva uz informaciju da će Agencija za borbu protiv korupcije dobiti pismeno obaveštenje o ovoj odluci.
Nakon toga je za predsednika Skupštine kluba izabran Slaviša Dabižljević koji je za novog predsednika fudbalskog kluba predložio Dragana Kneževa. To je Skupština takođe jednoglasno prihvatila, da bi potom Dragan Knežev predložio da pored sadašnjih članova novi članovi Upravnog odbora budu Predrag Đorđević, Željko Bubnjević, Dragan Tošić i Nandor Kovač. I taj predlog je jednoglasno prihvaćen.
O ostavci i dešavanjima u vezi toga Dragan Kovačev je za Bečejski mozaik rekao:
- Na osnovu inicijative Bečejskog udruženja mladih koje je zatražilo mišljenje Agencije za borbu protiv korupcije, usledilo je tumačenje po kojem se nalazim u sukobu interesa, jer obavljam funkcije člana Opštinskog veća i predsednika kluba, odnosno zakonskog zastupnika i potpisnika fudbalskog kluba. U pismenom odgovoru Agenciji sam naveo da kao član Opštinskog veća utičem između ostalog na formiranje opštinskog budžeta, pa i sredstava namenjenih za sportske klubove, ali u ukupnom iznosu, a ne pojedinačno. Kreiranje sredstava po klubovima se radi odlukom komisije koja je nezavisna i čiji član nisam i nemam nikakav uticaj na nju, tako da je po mom mišljenju vrlo diskutabilno da li sam u sukobu interesa. Međutim, Agencija nije usvojila moju primedbu. Dat je rok od 15 dana da podnesem ostavku, što sam i učinio. S jedne strane mi je žao zbog toga, a sa druge strane mi je drago, jer je fudbalski klub za predsednika dobio vrlo cenjenog i uspešnog privrednika, što će mnogo značiti u narednom periodu i nastalom promenom neće doći do potresa. Pored toga, dobra je okolnost i proširenje Upravnog odbora. Mislim da ulaskom kvalitetnih ljudi u rukovodstvo, klub može samo da ima koristi. Očekujem da će oni svojim angažmanom doprineti da se stvore uslovi za dalji napredak - rekao je Dragan Kovačev, koji će u narednom periodu biti član Upravnog odbora FK Bečej.
O novoj funkciji i motivima da se prihvati obaveze Dragan Knežev je rekao:
- Želja mi je bila pre svega da pomognemo fudbalskom klubu kojem smo i do sada pomagali. To smo činili i to ćemo činiti i dalje, bilo da je reč o sportu, kulturi ili nekom dešavanju u kojem učestvuju bečejska deca. Moramo biti odgovorni prema mlađim naraštajima koji su naša budućnost. Fudbalski klub Bečej je upravo funkcionisao na principu koji mi podržavamo. Politika kluba se zasnivala na oslanjanju na igrače koji su ponikli u ovoj sredini. Takvu praksu nećemo menjati i nadam se da ću sa svojim saradnicima koje sam i predložio u prošireni sastav Upravnog odbora, uspeti da nastavimo trend uspeha kluba.

V.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija