Pokarjinska valda najavljuje: Povoljni krediti Razvojnog fonda Vojvodine

  02 oktobar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

„Razvojni fond Vojvodine do kraja nedelje otvara tri konkursa za povoljne kredite u ukupnoj vrednosti od 600 miliona dinara.

Reč je o dugoročnom kreditu za unapređenje prehrambeno-prerađivačke proizvodnje i kratkoročnom kreditu za obrtna sredstva u privredi, a korisnici će moći da budu mikro, mala i srednja preduzeća, ali ne i tajkuni i veliki kapitalisti“, najavio je 1. oktobra predsednik Pokrajinske vlade dr Bojan Pajtić.
„Istovremeno, biće otvoren i konkurs koji podrazumeva mogućnost da naši poljoprivrednici, nosioci poljoprivrednih gazdinstava, odnosno fizička lica, kupe poljoprivredno zemljište površine od jednog do 15 hektara. To je važno za unapređenje njihove proizvodnje i za to da postanu efektivniji, produktivniji i uspešniji u proizvodnji“, najavio je predsednik Pajtić, dodajući da će po ovom konkursu korisnici moći da budu individualni poljoprivredni proizvođači, ali ne i vlasnici velikih površina zemljišta.
Predsednik Pajtić je dodao su sredstva koja će biti plasirana preko najavljenih konkursa Razvojnog fonda Vojvodine najpovoljnija u ovom delu Evrope, sa kamatom od 3 do 4 odsto godišnje, u zavisnosti od sredstava obezbeđenja kredita.

 

Vovodina 2. oktobar 2014. B.M.

 

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija