U Srbiji 2. oktobra: Štrajk upozorenja u svim školama

  30 septembar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Četiri sindikata prosvete organizovaće u četvrtak, 2. oktobra, štrajk upozorenja u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji, najavljeno je u ponedeljak nakon sastanka tih sindikata.

 

Nezadovoljni odnosom vlade i resornih ministarstava prema zaposlenima u prosveti, sindikati su na zajedničkom sastanku odlučili da počnu pripremu jednodnevne obustave rada u svim školama i da istog dana protestuju ispred Skupštine Srbije.

"Datum održavanja štrajka i protesta zavisiće od datuma ulaska rebalansa, odnosno Zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu za 2014. godinu u skupštinsku proceduru", navodi se u zaključku predstavnika Sindikata radnika u prosveti Srbije, Sindikata obrazovanja Srbije, Unije prosvetnih radnika Srbije i Granskog sindikata "Nezavisnost".

Odluka kojom će se potvrditi datum štrajka i protesta, i odluka o narednim potezima svih sindikata, biće doneta na sednici Štrajkačkog odbora četiri sindikata obrazovanja u sredu 1. oktobra.

"Opšti je zaključak da nijedan od zahteva sindikata u prosveti nije ispunjen. Premijer je već izašao s predlogom o smanjenju plata za 10 procenata, ne izuzimajući iz smanjenja prosvetu, a što je suprotno prvom zahtevu svih sindikata", navodi se u zaključku sa sastanka.

Beta (29. septembar 2014.)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija