Crpna stanica u Bačkom Petrovom Selu: Probni rad nakon tri godine

  22 jun 2022
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Izgradnja crpne stanice u Bačkom Petrovom Selu započeta je 2017. i okončana 2019. godine, međutim, stanica do kraja maja 2022. godine nije funkcionisala.

Zbog toga se žale poljoprivrednici sa teritorije najvećeg naseljenog mesta opštine Bečej.

O tome zašto crpna stanica ne radi – niti odvodnjava, niti navodnjava – tri godine nakon okončanja izgradnje, član Opštinskog veća opštine Bečej zadužen za poljoprivredu Anđelko Mišković je 29. maja rekao: „Crpna stanica jeste u funkciji, ali još ne radi. Što se tiče papirologije i opštine Bečej, mi smo sve završili, ostalo je deo stvari koje je trebalo JVP Vode Vojvodine da uradi. Pre nedelju dana je održan sastanak na kom su poljoprivrednici tražili da se voda upusti u Čik i da se vraća nazad da bi mogli da navodnjavaju. Na tom sastanku su bili naši predstavnici iz DTD-a i iz JVP Vode Vojvodine obećano je, pošto postoji upotrebna dozvola, da će se omogućiti da se crpna stanica stavi u upotrebu vrlo brzo. Ja računam da za 7 do 10 dana maksimalno, jer nema razloga više za čekanje. Svi nedostaci su otklonjeni, u vezi sa strujom, neki deo je i zamenjen, pa je onda stanica puštena u probni rad i sada bi trebalo da zvanično bude puštena u rad“.

Redakcija Bečejskog mozaika je u DTD „Srednja Bačka“ 1. juna proverila da li je crpna stanica u Bačkom Petrovom Selu počela da radi.

Iz tog preduzeća je saopšteno da se od 31. maja obavlja hitno upumpavanje vode u Čik, ali investitor, JVP Vode Vojvodine zvaničnu primopredaju crpne stanice do 1. juna nije obavilo.

Dvadesetak dana kasnije, 21. juna je u DTD-u rečeno da crpna stanica radi oko tri nedelje, ali da je još uvek reč o probnom radu.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija