Danas počinje „Bečej noću“: Koncert Zdravka Čolića na gradskom trgu

  17 jun 2022
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa manifestacija „Bečej noću“ se danas i sutra, u velikom stilu vraća na gradski trg.

Danas, 17. juna, počinje dvodnevna manifestacija čija će glavna zvezda, Zdravko Čolić nastupiti 18. juna uveče na Trgu oslobođenja, a za dva dana festivala pripremljen je program za svačiji ukus, najavili su predstavnici organizatora, opštine Bečej.

Danas u 19 časova u Gradskom pozorištu počinje Revija kratkometražnih filmova, gde će biti prikazano sedam filmova. Najbolje ostvarenje očekuje nagrada, 50.000 dinara.

Potom, na platou između Ekonomsko-trgovinske škole i pravoslavne crkve počinju koncerti, za 21 čas predviđen je nastup grupe „Generation Z“, u pola 10 trebalo bi da počne svirka bečejskog ženskog benda „Les Filles“, u 22 časa nastupa „Skladište 58“, a od 23 časa koncert će održati „Del Arno Band“. Pola sata nakon ponoći počinje svirka benda „Fingerbang“.

U toku „Bečej noću“ biće dodeljeno i pre nekoliko godina ustanovljeno priznanje „Vlada Divljan“.

U subotu, 18. juna, program počinje sadržajima za najmlađe, a u 19 časova zakazan je koncert „Kreativnog M kutka”. Ova oaza muzike osnovana je 2010. godine u Novom Sadu pod vođstvom Predraga Đurića i pod sloganom „Svirajmo zajedno, možeš i ti!”.

Nakon zabave za najmlađe, od 20 časova sledi koncert rok grupe „New Level Empire“ iz Budimpešte.

Glavna muzička zvezda manifestacije Zdravko Čolić će nastupiti od 21.30 časova na bečejskom trgu i njegov nastup će trajati do oko ponoći, kada, po najavi organizatora, sledi „nikad jači i bolji vatromet u Bečeju“.

Nakon vatrometa, pola sata posle ponoći zakazan je nastup Dj Corbina i time se završava „Bečej noću“.

U okviru pratećeg programa „Bečej noću“ ove godine se organizuje slikarska kolonija koju vodi akademska slikarka Tijana Grujić i međunarodni teniski turnir veterana 18. juna.

Biće organizovan i Karavan zanatskog piva na platou ispred Ekonomsko-trgovinske škole, te će pivari iz cele Srbije predstaviti više od 70 brendova domaćih piva 17. i 18. juna od 18 časova.

Organizatori manifestacije „Bečej noću“ očekuju najmanje za 50 odsto više posetilaca nego 2019. godine, kada je, po procenama, festival posetilo dvadesetak hiljada ljudi.

Zbog velikog broja posetilaca iz drugih gradova, pre svega zbog besplatnog koncerta Zdravka Čolića, 18. juna će biti izmenjen režim saobraćaja u centralnim ulicama Bečeja.

Od 6 sati ujutro do 4 sata posle ponoći narednog dana za saobraćaj će biti zatvorene ulice Glavna, od ukrštanja sa Trgom oslobođenja do ukrštanja sa ulicom Danila Kiša i Uroša Predića, od ukrštanja sa ulicom Zelena do ukrštanja sa Trgom oslobođenja.

Osim toga, 18. juna od 14 časova do 4 sata ujutro narednog dana biće zatvorene sledeće ulice: Zelena, od ukrštanja sa ulicom Petefi Šandora do ukrštanja sa ulicom Zmaj Jovine, Braće Tan, od ukrštanja sa ulicom Zmaj Jovine do ukrštanja sa Trgom oslobođenja, Gerberovih, od ukrštanja sa ulicom Dositejeva do ukrštanja sa Trgom oslobođenja, Uroša Predića, od ukrštanja sa ulicom Svetozara Markovića do ukrštanja sa Trgom oslobođenja, Danila Kiša, od ukrštanja sa ulicom Glavna do ukrštanja sa ulicom Zelena i Novosadska, od ukrštanja sa ulicom Svetozara Markovića do ukrštanja sa Trgom oslobođenja.

Ugostitelji će u Zelenoj ulici moći da prošire svoje bašte jer će u tom delu saobraćaj biti obustavljen za automobile. Posetioci manifestacije će moći da svoja vozila parkiraju na prostoru sportskog centra, kod hotela „Zlatna obala“ i na nekadašnjem hipodromu.

U toku „Bečej noću“, odnosno 18. juna, biće otvorena privremena parkirališta za taksi vozila i autobuska stajališta.

Privremena parkirališta za 20 taksi vozila u Bečeju će 18. juna biti u ulici Glavna, od ukrštanja sa ulicom Danila Kiša prema ukrštanju sa ulicom Petefi Šandora (parna strana) dana od 6 sati ujutro do 4 časa 19. juna.

Dva privremena autobuska stajališta od 18. juna od 6 sati ujutro do 4 posle ponoći 19. juna biće na platou kod trafo-stanice u ulici Petefi Šandora kod Univerexporta u smeru ka Novom Sadu i na prostoru prekoputa Univerexporta u smeru ka Senti.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija