Zdravko Čolić na „Bečej noću“: Iz budžeta umesto 3 za festival 6,7 miliona

  03 jun 2022
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Zvezda manifestacije „Bečej noću“ koja će biti održana 17. i 18. juna na Trgu oslobođenja biće pevač Zdravko Čolić, a za dva dana festivala pripremljen je program za svačiji ukus, najavili su na konferenciji za novinare predstavnici organizatora, opštine Bečej i Gradskog pozorišta, član Opštinskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam Dane Mandić i direktor Gradskog pozorišta Zdravko Petrović.

Prvog dana manifestacije, 17. juna na platou između Ekonomsko-trgovinske škole i pravoslavne crkve nastupiće muzičke grupe „Del Arno Band“, „Les Filles“, „Generation Z“, „Skladište 58“ i „Fingerbang“. Pre toga u Gradskom pozorištu biće održana revija kratkometražnih filmova, a najbolje ostvarenje očekuje nagrada, 50.000 dinara.

U toku „Bečej noću“ biće dodeljeno i pre nekoliko godina ustanovljeno priznanje „Vlada Divljan“.

Za drugi dan manifestacije, 18. jun, za najmlađe je pripremljen koncert dečjeg orkestra „Kreativni M kutak” iz Novog Sada, a posle njih će nastupiti rok grupa „New Level Empire“ iz Budimpešte.

Glavna muzička zvezda manifestacije Zdravko Čolić će nastupiti od 22 sata na bečejskom trgu i njegov nastup će trajati do ponoći, odnosno do pola jedan, „kada ćemo taj njegov nastup zaključiti nikad jačim i boljim vatrometom viđenim u Bečeju“, kazao je član Opštinskog veća Dane Mandić.

Nakon vatrometa, u kasnonoćnim satima, sledi DJ nastup.

U okviru pratećeg programa „Bečej noću“ planirana je slikarska kolonija koju vodi akademska slikarka Tijana Grujić i od ove godine, na predlog bečejskih sportista, međunarodni teniski turnir veterana koji će biti održan 18. juna.

Za sada se ne zna cena manifestacije koja se, po najavama, u velikom stilu vraća na gradski trg nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa – jer predstavnik organizatora Dane Mandić nije želeo da precizno odgovori na pitanje novinara.

Rekao je da je deo novca obezbeđen u opštinskom budžetu – pre drugog rebalansa budžeta radilo se o 3 miliona dinara – i dodao da će deo novca, kao i prethodnih godina, biti obezbeđen donacijama privrednika i na konkursima države, na nekim je opština već dobila finansijsku podršku, ali nije rekao o kom iznosu je reč.

Mandić je rekao da će građani opštine, kao i prethodnih godina, po završetku manifestacije biti informisani o svim troškovima festivala, te da je za donacije otvoren poseban podračun u lokalnoj samoupravi.

Član Opštinskog veća nije želeo da kaže ni pretpostavljenu cenu manifestacije „Bečej noću“, ali 31. maja se već znalo da će opštinski udeo u finansiranju manifestacije „skočiti“ sa 3 miliona dinara na 6,7 miliona, naime, za 7. jun je zakazana sednica Skupštine opštine Bečej a jedna od tačaka dnevnog reda je predlog drugog rebalansa opštinskog budžeta u kom je za „Bečej noću“ predviđeno 6,7 miliona dinara.

Inače, po informacijama novinara, od viših nivoa vlasti je za „Bečej noću“ do kraja maja obezbeđeno oko 800.000 dinara.

Organizatori ove godine očekuju najmanje za 50 odsto više posetilaca na „Bečej noću“ nego 2019. godine, kada je, po procenama, festival posetilo dvadesetak hiljada ljudi.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija