Curenje vode iz šahta: Poplava oko Fantasta

  04 maj 2022
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nakon seče svih stabala oko kapele Bogdana Dunđerskog na Fantastu u februaru ove godine, kraj aprila je dočekan poplavom na teritoriji spomenika kulture.

Na društvenim mrežama pre nekoliko dana objavljen je snimak kako je staza oko dvorca poplavljena, kako se tvrdi, već više meseci.

Načelnica Odeljenja za urbanizam Opštinske uprave Bečej Daniela Doroslovački rekla je da je u ranijem periodu, u februaru mesecu, bilo problema sa curenjem vode iz šahta na Fantastu, ali je taj problem tada saniran.

U sredu, 4. maja, zaista je bilo vode na travnatoj površini, pre svega oko šahta, prekoputa kapele Bogdana Dunđerskog.

U prepodnevnim satima su zaposleni iz Vodokanala izašli na teren i rekli da se na podzemnom hidrantu vidi da je voda curila, jer je u međuvremenu neko, ne zna se ko, zatvorio vodu.  

„Sad ćemo to da raskopamo i da utvrdimo šta se dešava. Osim na ovoj lokaciji, rečeno nam je da voda curi na još jednom mestu na Fantastu. I to ćemo da proverimo“, rekao je zaposleni u JP Vodokanal.

Kompleks Fantast je Republička direkcija za imovinu krajem juna 2021. godine poverila opštini Bečej na čuvanje do okončanja postupka restitucije. Naime, PIK Bečej koji je od 2016. godine (tada je kombinat kupila MK grupa) privremeno ostao u posedu dvorca Fantast do okončanja postupka restitucije, „izašao“ je iz dvorca u februaru prošle godine. Tada je hotel zatvoren i, kako je saopšteno, konzerviran, te poveren opštini na čuvanje.

Obezbeđenje kompleksa Fantast za opštinu Bečej obavlja firma IPON.

K.D.F. (Opširnije u Bečejskom mozaiku 6. maja)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija