Kovid ambulanta od aprila radi u glavnoj zgradi Doma zdravlja

  31 mart 2022
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kovid ambulanta se od 2. aprila premešta se u zgradu Doma zdravlja Bečej, ulaz će biti pored Službe hitne medicinske pomoći, a ambulanta će raditi svakog dana od 7 do 17 časova, saopšteno je iz Doma zdravlja Bečej.

Iz zdravstvene ustanove obaveštavaju roditelje da će sistematski pregledi pred upis u osnovnu školu biti organizovani po grupama, isključivo subotom, 2, 9. i 30. aprila od 8 do 16 časova.

Roditelji će dobiti raspored grupa u predškolskoj ustanovi koju dete pohađa, te nije potrebno da se samostalno zakazuju. Potrebno je poneti zdravstvenu knjižicu i formular koji će dobiti u predškolskoj ustanovi, koji je potrebno popuniti. Na dan pregleda roditelji treba da u predviđeno vreme po rasporedu dovedu dete prvo u laboratoriju Doma zdravlja (treba da ponesu bočicu sa urinom deteta), a potom na preglede specijaliste fizijatra i otorinolaringologa, koji će biti organizovani na spratu Doma zdravlja.

Ovako organizovan pregled će roditeljima umnogome pomoći, jer će deca sve neophodne preglede koje je potrebno obaviti i dostaviti pedijatru na uvid za konačno izdavanje neophodne lekarske potvrde za upis deteta u osnovnu školu obaviti za jedan dan, u najkraćem mogućem roku. Ovim su preduzete i sve neophodne epidemiološke mere, da se deca ne mešaju sa starijim pacijentima u toku dana. Na dan pregleda ishrana dece je uobičajena, saopšteno je iz Doma zdravlja Bečej.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija