Rad Lokalne poreske administracije: Ko je otpisao 50 miliona dinara duga?

  27 januar 2022
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Opština Bečej u jednom danu otpisala je preko 50 miliona dinara duga za korišćenje građevinskog zemljišta bez jasnog osnova, navodno zbog zastarelosti potraživanja, pa se tako desilo da je opština 31. decembra 2019. godine potraživala 50.204.727,38 dinara, a narednog dana, 1. januara 2020. godine, taj iznos je bio nula dinara, navela je sajt „Pištaljka“ 20. januara.

Redakcija Bečejskog mozaika od novembra meseca prošle godine do danas takođe pokušava da sazna šta se desilo u Lokalnoj poreskoj administraciji u Bečeju, međutim, od nadležnih u opštini Bečej na zahtev za slobodan pristup informacijama od javnog značaja nije dobila jasne odgovore.

Pitanja o tome šta se u Lokalnoj poreskoj administraciji desilo, kako je otpisano preko 50 miliona dinara duga za korišćenje građevinskog zemljišta, novinari su 24. januara postavili i predsedniku opštine Draganu Tošiću, međutim, ni on nije razjasnio slučaj, ali je rekao da će za 15-20 dana saopštiti više informacija.

Rekao je da „su postojali određeni problemi u našoj Lokalnoj poreskoj administraciji. Dao sam nalog internom revizoru opštine da pogleda kakva je situacija tamo. Neke stvari koje je interni revizor zatekao nisu bile onakve kakve bi trebalo da budu. Mi smo posle toga raspisali konkurs i postavili novog načelnika (Dušan Jovanović) i novu osobu za prinudnu naplatu (Sandra Popov) u Lokalnoj poreskoj administraciji i sada čekamo izveštaj načelnika za sve te stvari koje su se desile od njegovog preuzimanja i u narednom periodu ćemo da izađemo sa tim podacima. Onaj koji je odgovoran za to, ako se stvarno desilo, dobiće krivičnu prijavu, ali nisam siguran da su iznosi o kojima pričamo ispravni, ali tu smo da pogledamo i da se zna ko će biti odgovoran. Ko god bude bio odgovoran snosiće posledice, a da li je to ispravno otpisano ili nije, to ostaje na nadležnim organimaׅ“.

K.D.F.
(Nastavak teksta pročitajte u Bečejskom mozaiku koji je od 28. januara na kioscima)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija