Uzrok smrti J.M. na ulici nepoznat: Veštačenje još uvek traje

  03 septembar 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dvadesetjednogodišnji J.M. iz Bečeja poginuo je pre 11 dana u Novom selu, kada se u toku noći vraćao kući sa posla. Do danas nisu utvrđeni svi okolnosti tragičnog događaja.

Nesreća se dogodila u toku noći između 23. i 24. avgusta tako što je, pretpostavlja se – policija nije izdala saopštenje o tragediji – na mladića pala žica koja je visila sa stuba i da je to dovelo do strujnog udara.

Zamenik javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Bečeju Đorđe Jovičić je za Bečejski mozaik izjavio da je tužilaštvo naložilo hitno postupanje u slučaju.

Jovičić je rekao da je data naredba veštaku odgovarajuće struke za veštačenje kako bi se utvrdili detalji i okolnosti na mestu nesreće, dat je nalog za obdukciju, kao i nalog policiji da prikupi podatke o događajima koji su prethodili nesreći.

Nakon nalaza veštaka će se utvrditi okolnosti tragičnog događaja i, ako se pokaže odgovornost neke javne ustanove, biće pokrenut adekvatan postupak, rekao je Jovičić i dodao da se nalaz veštaka očekuje za desetak dana.

Majka stradalog mladića Irena Marić rekla je danas za Bečejski mozaik da porodica zasad ne raspolaže nikakvim informacijama, osim nalaza obdukcije u kom se, kako je rekla, navodi da je uzrok smrti udar struje.

Tragični događaj je uznemirio javnost Bečeja i danas je na društvenoj mreži Fejsbuk formirana grupa „Pravda za Jovana“, a u toj grupi okupljeni građani – ima ih više od 800 – planiraju da organizuju šetnju za tragično stradalog sugrađanina. Cilj grupe, kako se navodi u inicijalnoj objavi, „da mirnom šetnjom damo podršku i pravdu za Jovana“.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija