Koronavirus: U Bečeju 741 aktivan slučaj – u Gerontološkom centru 34 zaražene osobe

  11 decembar 2020
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Na teritoriji opštine Bečej u poslednja 24 časa, po zvaničnim podacima, kod 21 osobe je potvrđeno prisustvo koronavirusa, jedan građanin je upućen u bolnicu, a testirana je 51 osoba.

U poslednja 24 časa u kovid ambulanti Doma zdravlja nije bilo testiranja serološkim brzim testom.

Urađeno je 34 antigenska testa - 12 ih je pokazalo pozitivan rezultat na kovid-19.

U poslednja 24 časa stiglo je 27 rezultata PCR testa od Instituta za javno zdravlje Vojvodine od kojih je 9 pozitivno na kovid- 19.

Uzorkovano je 17 PCR testova i poslato na analizu u Institut za javno zdravlje Vojvodine.

U poslednja 24 časa jedna osoba je upućena u bolnicu.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine u epidemiji koronavirusa u opštini Bečej je zaključno sa 11. decembrom obolelo ukupno 901 građanin, a na današnji dan registrovan je 741 aktivan slučaj zaraze kovidom-19, saopštio je Štab za vanredne situacije opštine Bečej koji podatke dobija iz Doma zdravlja i Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju, navodi Štab.

Štab za vanredne situacije opštine Bečej danas je prvi put saopštio podatak o broju zaraženih novim koronavirusom u Gerontološkom centru, navodeći da na osnovu podataka dobijenih od Gerontološkog centra, u toj socijalnoj ustanovi je ukupno 34 lica pozitivno na kovid-19 – 8 zaposlenih i 26 korisnika.

Podsetimo da novinari, uprkos tome što su tražili, od 24. novembra do danas iz Gerontološkog centra nisu dobili odgovore na pitanja o broju zaraženih i preduzetim epidemiološkim merama u toj ustanovi.

Prema podacima Štaba za vanredne situacije opštine Bečej, koronavirusom je 11. decembra bilo inficirano ukupno 14 učenika i 55 zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i u Predškolskoj ustanovi „Labud Pejović“. U osnovnim i srednjim školama i u predškolskoj ustanovi u izolaciji je 209 dece i 18 zaposlenih.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija