Za „Bečej noću“ oko 8 miliona dinara iz donacija: Osam koncerata za dva dana

  03 jun 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Treća manifestacija „Bečej noću“ biće održana 14. i 15. juna na Trgu oslobođenja i u i ispred Gradskog pozorišta u Bečeju. Kao i prošle godine, i ove će biti održane slikarska kolonija i Revija kratkometražnog filma.

Glavni događaj je zakazan za 15. jun uveče na gradskom trgu kada će građane Bečej i goste grada zabavljati „Parni valjak“ (od 21.45 do ponoći), grupa S.A.R.S. (od 00.20 do 2 posle ponoći), bend „Ladánybene 27“ iz Mađarske (od 20.15 do 21.15), Tijana Dapčević i dečji hor „Čarolija“ (od 18 do 19), a specijalni gosti festivala biće Dejan Cukić i „Spori ritam bend“ (od 19.20 do 19.55). Cukić i glumica Jelena Gavrilović će tom prilikom premijerno otpevati obradu pesme „Bečej noću“ bečejske pop grupe „Eva Braun“.

Oko ponoći publiku na nekadašnjoj Pogači očekuje, kako su najavili organizatori, predstavnici opštine i direktor Gradskog pozorišta, spektakularan vatromet.

Dan ranije, 14. juna, u sali Gradskog pozorišta u 19.30 počinje druga Revija kratkometražnog filma – na koju je prijavljeno više od 30 filmova. Biće prikazano desetak ostvarenja po izboru selektorke Sonje Petrović, a tročlani žiri će proglasiti najbolji film čiji će autor biti nagrađen sa 50.000 dinara.

Od 22 časa zakazani su koncerti bendova na platou ispred Ekonomsko-trgovinske škole, najpre nastupa „Skladište 58“, u 23.30 časova počinje koncert benda „Deca loših muzičara“, a od jedan čas posle ponoći nastupa „Fingerbang“.

U toku „Bečej noću“ biće dodeljeno i priznanje „Vlada Divljan“, uz ček u iznosu od 50.000 dinara.

U Galeriji „Krug“ pozorišta u subotu u 18 časova biće otvorena izložba slika umetnika koji će od 13. do 15. juna učestvovati na međunarodnoj slikarskoj koloniji koju i ove godine vodi slikarka iz Bečeja Tijana Grujić.

Istog dana, pre koncerata velikih imena domaće i inostrane muzičke scene, vreme će biti posvećeno deci, naime, predstavnici lokalne samouprave će u saradnji sa „Frikomom“ od 18 časova ispred Gradskog pozorišta, kao i prošle godine, mališanima koji posete festival podeliti 1.000 sladoleda.

U to vreme, od 18 do 19 časova, decu će zabavljati pevačica Tijana Dapčević i dečji hor „Čarolija“.

U subotu će zbog koncerata biti izmenjen režim saobraćaja u centralnim ulicama Bečeja – za tu priliku zatvaraju se Zelene ulice, zatim ulica Danila Kiša, kao i delovi Novosadske i Glavne. Taksisti će tog dana biti premešteni u Zelenu ulicu, a parkinzi iza opštine, u ulici Danila Kiša, i iza robne kuće su predviđeni za VIP goste.

Treća manifestacija „Bečej noću“ i ove godine će biti finansirana iz donacija, od Pokrajinskog sekretarijata za kulturu opština je dobila pola miliona dinara, a ostatak novca, do oko 8 miliona dinara, na koliko se procenjuje „cena“ programa, kao i dosad, biće obezbeđen iz donacija, rekao je novinarima predsednik opštine Dragan Tošić. Troškovnik festivala biće objavljen nakon završetka Bečej noću, obećano je predstavnicima medija.

Organizatori očekuju dvadesetak hiljada ljudi na koncertima.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija