JP Komunalac: Zimska služba je u pripravnosti

  28 novembar 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pada sneg, ali mehanizacija zimske službe zasad nije došla u Bečej, jer nema potrebe ali, ako bude trebalo, stiže u Bečej za pola sata, rekao je direktor Javnog preduzeća Komunalac Željko Plavšić.

Čišćenje snega na ulicama u opštini Bečej će obavljati „Eko-gradnja“ iz Zrenjanina, kao i prošle godine, jer je samo ta firma podnela ponudu u postupku javne nabavke.

Ugovor vredan 4,16 miliona dinara – zbir jediničnih cena je 58.868 dinara bez PDV-a – Komunalac je zaključio s tim preduzećem 1. oktobra, a zimska služba bi trebalo da funkcioniše od dana zaključenja ugovora do 31. marta 2019. godine.

Ugovorom je predviđeno da se za čišćenje ukupno 63,8 kilometara ulica i puteva na teritoriji Bečeja i u naseljenim mestima opštine prvog, drugog i trećeg prioriteta bude angažovano šest radnika i tri specijalna vozila, a u slučaju ekstremnih zimskih uslova još dva dodatna vozila, rečeno je u Komunalcu.

Saopšteno je da je planirano i čišćenje puta za Poljanice u celoj dužini, a zimska služba bi ove sezone trebalo da stigne i do Drljana.

Meteorolozi – osim za danas – nisu najavili sneg u narednim danima.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija