Plivački-vaterpolo klub Bečej: Sto mališana pokazalo da je naučilo da pliva

  28 septembar 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na jučerašnjem takmičenju u zatvorenom bazenu sportskog centra „Đorđe Predin Badža“ 100 mališana je pokazalo roditeljima i rodbini šta je naučilo u prethodna tri meseca – za dostignuća su svima dodeljene diplome, medalje i slatkiši.

Naime, plivački-vaterpolo klub Bečej nakon završene letnje sezone svake godine organizuje takmičenje dece koja su nastavila da rade i od početka septembra.

„Prikaz postignutog organizujemo da bi deca pokazala šta su naučila u prethodna tri meseca i kako bi ostala u što većem broju u plivanju i vaterpolu. Deca posle kraula uče prsno, leđno i plivanje delfin stilom, a potom se selektuju kod starijih trenera u predtakmičarske, a kasnije i u takmičarske grupe. Radi potpunog prikaza rada kluba skoro su se sve selekcije kluba takmičile, s akcentom na decu koja su tokom leta savladala tehnike plivanja. Starija selekcija, u kojoj su pioniri od 2007. do 2009. godišta i stariji, pokazali su to što rade svakodnevno, kako bi i ostala deca uputila ka tome da postanu takvi plivački kakva su starija deca“, rekao je koordinator za rad plivačke sekcije PVK Bečej Jovan Ječanski.

Mališani su se takmičili u drugoj, trećoj i ostalim stazama bazena, zavisno od napretka, a mnogobrojni roditelji su ih bodrili sa tribina sportskog centra.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija