Prvenstvo Balkana: Četiri medalje Bečejki

  22 jun 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Bečejke Radmila Tominjak i Reka Bezeg su na Balkanskom prvenstvu za mlade u stonom tenisu, koje je održano u Zenici od 6. do 10. juna, osvojile četiri medalje za reprezentaciju Srbije.

Bronzano odličje im je pripalo u ekipnom delu i u igri parova, dok su u singlu osvojile jedno srebro i bronzu.
Radmila Tominjak i Reka Bezeg su u grupnoj fazi dubla bile bez poraza, zatim su u eliminacionoj fazi savladale reprezentativke Albanije sa 3:0, a u polufinalu bolje od naših stonoteniserki su bile Rumunke, sa 3:1. Za bronzano odličje Tominjak i Bezeg su trijumfovale protiv Turske rezultatom 3:0.
One su igrale i u igri parova i došle do srebra. U finalu su bile bolje predstavnice Rumunije, Kamelija Mitrofan i Elena Zaharina. U singlu Tominjak je takođe osvojila srebrno odličje, kada je u finalu protiv nje trijumfovala Zaharina, koja je u polufinalu savladala i Reku Bezeg, a ona je na kraju pobedila u borbi za bronzu.
Muški kadetski dubl činili su Petar Vidić i Andraš Oros, a oni su zauzeli šesto mesto na prvenstvu. Juniorski muški tim, u sastavu Nemanja Đilas, Bence Bognar i Ognjen Stošić, završio je učešće na takmičenju u grupnoj fazi.       

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija