Klub Malog Fudbala Bečej: Prija pogled sa vrha

  04 decembar 2009
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pobedom nad ekipom Petrograda KMF Bečej je prošlog vikenda spustio zavesu na izuzetno uspešnu sezonu.

Bečejci su samo tri godine posle osnivanja kluba, u prvom delu sezone Druge futsal lige Srbije zauzeli prvo mesto. Bečej je ove jeseni bio nerešiva enigma za sve ekipe osim novosadskog Tanga koji je jedini uzeo meru Bečejcima. Na svim ostalim utakmicama izabranici trenera Dejana Stanojeva su ubedljivo pobedili:
- Ekipa Tanga je jedna od boljih u ligi, ali sam siguran da smo utakmicu protiv njih igrali kasnije, a ne u prvom kolu, i taj meč ne bi izgubili. Poraženi smo od njih jer nisam u potpunosti znao mogućnosti svoje ekipe, a i pomalo smo „kukavički“ igrali. Ipak, i pored toga svi u klubu su zadovoljni rezultatima i prvim mestom na tabeli. Pre početka šampionata nadali smo se da možemo da budemo na vrhu, a sada kada smo videli i kvalitet ostalih ekipa, siguran sam da možemo da ostanemo na liderskoj poziciji do kraja prvenstva.
Fudbaleri KMF Bečej tokom jesenjeg dela sezone igrali su stvarno dobro, a evidentan je bio i veliki voljni momenat kod svakog igrača ponaosob:
- Momci su bili zapeti kao strune, međutim, iako igramo odlično, još uvek smo „zeleni“ u ovom sportu, i imamo šta da naučimo. Ako se poredimo sa Vršcem, Tangom ili Kačarevom onda smo neiskusni jer su navedene ekipe šest, sedam godina na okupu i igraju futsal. Mi ozbiljno radimo tek dve godine, i kada se sve što je validno stavi na tas, prezadovoljni smo igrama i plasmanom u jesenjem delu prvenstva.

Plasman

Prvi na tabeli je Bečej sa 18 bodova, sledi Forum (Vršac) sa 16 bodova koliko ima i trećeplasirani Tango, četvrto je Kačarevo (15), peta Kula (7), šesti Petrograd (7), sedmi Sombor i poslednja je  Kruna bez bodova.

Bečejci su u prvom delu sezone žestokim tempom rušili gotovo sve prepreke pred sobom. KMF Bečej ima sedam, osam podjednako kvalitetnih igrača koje Stanojev podjednako koristi u rotaciji,  kao i Nebojšu Sekulića, najboljeg strelca lige. Upravo žestok presing po celom terenu doneo je prevagu Bečejcima u derbi utakmicama:
- Presing igrom skoro svih 40 minuta iznenadili smo protivnike, a posebno je to bilo vidljivo u utakmicama protiv Vršca i Kačareva. Dolazak Vedrana Raškovića u tim doneo je veliku dozu agresivnosti koju su prihvatili i ostali igrači. Dobra fizička sprema im je omogućila da tu agresivnost i sprovedu u delo, tako da je odbrana  bila ključ svake pobede.

Publika za desetku

Futsal je u poslednje dve godine postao najgledaniji sport u Bečeju. U proseku svaku utakmicu bečejskog kluba u OSC „Mladost“ u protekloj polu-sezoni pratilo je preko 300 gledalaca, a protiv Foruma iz Vršca ih je bilo preko 600.

- Publika je imala mnogo udela u našoj želji da idemo na prvo mesto. Sjajno nas bodre na domaćem terenu, ali nas prate i na gostovanjima. Upravo oni nam daju snage da istrajemo u onom što smo zacrtali, i znam da će ih biti sve više i više. U našem timu niko nije plaćen, svi igraju amaterski, ekipa je sto posto sastavljena od igrača iz opštine Bečej. I to publika zna da ceni. Inače, futsal je sport u kojem sa najmanje uloženih para možemo da stignemo do prve lige i u Bečeju gledamo sjajne ekipe koje imaju u svojim redovima reprezentativce - rekao je Stanojev.

Fudbaleri KMF Bečej od 1. decembra su na odmoru, a pripreme za drugi deo sezone počinju odmah posle Nove godine:
- Šampionat se nastavlja sredinom februara, i na vreme želimo da počnemo pripreme. Plan i program je već urađen, a akcenat će i ovoga puta biti na fizičkoj spremi, segmentu igre koji nam je doneo plasman na prvo mesto. Ambicije kluba su i dalje iste, plasman u Prvu ligu, ali da li ćemo u tome uspeti ne zavisi samo od nas na terenu. Sport u opštini nije na visokim granama, i nadam se da će uprava kluba uspeti da pronađe rešenje. Bečejprevoz je naš generalni sponzor i tokom prvog dela sezone obezbedili su nam dobre uslove za rad. Siguran sam da će u tome uspeti i dogodine - rekao je Stanojev. 

S.M.
Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija