Novi Bečej i Kumane: Bez struje deset sati

  11 decembar 2009
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Zbog kvara na trafo-stanici koja strujom snabdeva Novi Bečej i Kumane, žitelji ova dva mesta su prošle subote ostali bez električne energije oko deset sati.

Kvar je direktna posledica požara koji je pre tri nedelje izbio u trafo-stanici, kada je uništen deo postrojenja i instalacija. Ekipe Elektrovojvodine rade na rekonstrukciji trafo-stanice, a Jonel Pankaričan, direktor Elektrodistribucije Zrenjanin, rekao je da bi prva faza trebala da bude završena ovih dana: „Radimo ubrzano, da bismo uspeli da ispoštujemo obećanje koje smo dali pre tri nedelje. Kada se završi prva faza rekonstrukcije, meštani opštine Novi Bečej imaće kvalitetniju električnu energiju i sigurnije snabdevanje. Tokom radova mogući su novi ispadi sistema, mi ćemo učiniti sve da do njih ne dođe, ali takve stvari se ne mogu prognozirati“.
Za potpunu rekonstrukciju transformatorske stanice 110/20 kV Novi Bečej biće potrebno oko 200 miliona dinara, a radovi će, prema najavama iz Elektrovojvodine, biti obavljeni po hitnom postupku.     

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija