I b liga Srbije (m): Kaljenje u borbi za opstanak

  09 mart 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Odbojkaši Bečeja su u drugom delu prvenstva I b lige Srbije u šest kola zabeležili jednu pobedu i pet poraza i sa 16 osvojenih bodova na 9. poziciji nalaze se u opasnoj zoni u kojoj je zadržavanje statusa u aktuelnom takmičenju neizvesno.

Nakon očekivanog poraza u prvom kolu prolećnog dela prvenstva na gostovanju u Leskovcu od ekipe Dubočice (3:0) usledila je ubedljiva pobeda (3:0) protiv odbojkaša Bavaništa i očekivalo se da će Bečejci u narednim utakmicama, kako su iz uprave kluba procenili, protiv rivala približnog kvaliteta uspeti da osvoje dovoljno bodova i načine iskorak ka gornjem delu tabele.

Međutim, do toga nije došlo. Štaviše, usledio je niz od čak četiri neuspeha. Prvo je zabeležen neočekivan poraz (3:0) u Sremskoj Mitrovici od ekipe Srem iton koja se takođe bori za opstanak, a potom je izgubljena utakmica na parketu SC „Đorđe Predin Badža“ protiv ekipe Banata iz Vršca rezultatom 1:3.

Nakon toga ekipa MOK Bečej, u čijem sastavu više nije bilo starijih igrača, kapitena Nikole Džigurskog, Grujice Ćorluke, Nenada Škorića i Stefana Adamovića, izgubila je utakmicu u Kuršumliji od ekipe Toplički vitezovi (3:2), takođe jednog od neposrednih kandidata u borbi za opstanak, da bi crna serija bila nastavljena porazom i u 17. kolu na domaćem terenu od favorita, ekipe Užica sa 3:0 sa velikim izgledima da se ona produži i u sledeća dva kola, jer su protivnici rivali iz gornjeg doma.

O izostanku iz ekipe iskusni Nenad Škorić koji je u MOK Bečej došao iz Vršca kaže:

- Pre dolaska od mene se očekivalo da pomognem u prijemu gde je procenjeno da ima problema u igri ekipe. Dogovoreno je da ćemo, mi stariji igrači, igrati po potrebi a da će se koristiti svaka prilika da se pruži šansa mlađim igračima kako bi stekli neophodno iskustvo. Procenjeno je da je došlo vreme da oni preuzmu teret takmičenja i, prema rečima trenera Nikole Džigurskog, pokušaće se da se samo sa njima okonča takmičenje - rekao je Nenad Škorić.

O novim okolnostima trener i kapiten Nikola Džigurski, koji se povukao na klupu a kapitensku traku predao Vasiliju Džigurskom je kratko rekao:

- Igraćemo sa mlađim igračima, pa šta bude. Moraju se suočiti sa takmičarskim izazovom i potvrditi svoj potencijal za koji sam uveren da ga imaju, ali to moraju potvrditi na terenu.

Naredni prvenstveni okršaj Bečejci imaju 10. marta u Novom Sadu gde se sastaju sa istoimenom ekipom koja je trenutno na 2. mestu sa 40 osvojenih bodova uz 14 pobeda i tri poraza i važi za konkurenta za plasman u viši rang takmičenja, a pored toga Novosađani imaju motiv više u predstojećoj utakmici, jer svakako žele da se revanširaju Bečejcima za poraz (3:0) u prvom delu prvenstva.

Nakon toga odbojkaši Bečeja ponovo gostuju i u 19. kolu se sastaju sa ekipom Loznice, liderom na tabeli sa 47 osvojenih bodova uz 16 pobeda i samo jednim porazom (od ekipe Novog Sada na svom terenu 2:3), tako da je realno očekivati da će bodovni saldo Bečejaca ostati na koti 16 sa velikim izgledima da ih preteknu najveći rivali u borbi za opstanak, Toplički vitezovi ili možda Srem iton koji imaju lakši raspored.  Odbojkaši Kuršumlije, inače trenutno na 10. poziciji sa bodom zaostatka za Bečejcima, u narednom kolu dočekuju ekipu FAP Livnica iz Prijepolja koja u dosadašnjem toku takmičenja nije osvojila nijedan jedini bod, dok pretposlednji Mitrovčani koji takođe imaju 15 bodova dočekuju zaječarski Timok.

I pored svega, Bečejci imaju realnu šansu da zadrže status u aktuelnom takmičenju ukoliko ne bude nekih iznenađujućih rezultata njihovih rivala u borbi za opstanak u poslednja tri kola. Odbojkaši Bečeja u 20. dočekuju odbojkaše Prijepolja gde je realno očekivati njihovu pobedu, zatim u narednom kolu se u Paraćinu sastaju sa ekipom Borca i u poslednjem kolu ugostiće ekipu Timoka gde takođe mogu da iznenade Zaječarce.     

V.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija