Odbojka – I b liga Srbije (m) 14. kolo: Srem iton – MOK Bečej 3:0

  05 februar 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Odbojkaši Bečeja su pretrpeli ubedljiv poraz (3:0) na gostovanju u Sremskoj Mitrovici gde su se juče u okviru 14. kola I b lige Srbije sastali sa ekipom Srem iton.

Očekivalo se da Bečejci posle pobede prethodnog vikenda protiv ekipe Bavaništa mogu da dođu do povoljnog rezultata u utakmici protiv rivala sa kojim su približnog kvaliteta i sa osvojenim bodovima načine korak ka sredini tabele. Naime, odbojkaši Srem itona su upravo ekipa po meri za Bečejce.

Uoči utakmice imali su 9 osvojenih bodova i bili na pretposlednjem mestu, jedno mesto ispred njih je desetoplasirana ekipa Toplički vitezovi iz Kuršumlije sa 13 bodova, dok je poslednja ekipa FAP Livnica iz Prijeplja bez bodova, tako da su, sudeći po tome, Bečejci u ovoj utakmici imali ulogu favorita i bilo je realno da takvu svoju poziciju i rezultatski potvrde. 

Pored toga, razlog više za takav utisak je i činjenica da su odbojkaši iz Sremske Mitrovice zabeležili pobedu protiv ekipe MOK Bečej u prvom delu prvenstva kada su ih u 2. kolu na parketu SC „Đorđe Predin Badža“ savladali sa 3:1 tako da su navijači kluba sa Tise iz potpuno sportskog aspekta očekivali revanš.

Međutim, do toga nije došlo. Odbojkaši iz Sremske Mitrovice, izuzetno motivisani važnošću utakmice, ostvarili su četvrtu prvenstvenu pobedu kojom su svoju grčevitu borbu za opstanak izmestili iz sfere teorije, normalno, ukoliko u preostalih osam kola pored pobede protiv FAP Livnice u 16. kolu, što je realno očekivati, savladaju još nekog rivala, možda Timok ili Bavanište koje dočekuju na svom terenu, ili osvoje još neki set u mečevima sa ekipama iz gornjeg dela tabele kako bi imali bolji bilans dobijenih i izgubljenih setova.

U 14. kolu I b lige sastali su se:

Novi Sad – Toplički vitezovi 3:1
Banat – Užice 0:3
Bavanište – Loznica 2:3
Dubočica – FAP Livnica 3:0
Timok – Borac 3:2

U 15. kolu sledećeg vikenda sastaju se:

MOK Bečej – Banat
Timok – Novi Sad
Borac – Dubočica
FAP Livnica – Bavanište
Loznica – Srem iton
Užice – Toplički vitezovi

Na drugoj strani, Bečejci imaju znatno povoljniju situaciju kada je reč o statusu i konačnom plasmanu. Oni su trenutno na 9. mestu sa 15 osvojenih bodova, ali da bi bili u bezbednoj zoni, neophodno je da osvoje bodove u utakmicama u kojima njihova pobeda ne bi trebalo da bude dovedena u pitanje.

To su mečevi 16. kola kada gostuju u Kuršumliji gde im je protivnik ekipa Toplički vitezovi, 22. kola kada dočekuju ekipu Timoka, pa i utakmica sledećeg vikenda kada u goste dolaze odbojkaši Banata iz Vršca i susret pretposlednjeg kola kada Bečejci gostuju u Paraćinu. U svakom slučaju, Bečejci imaju realne šanse da zadrže status u aktuelnom takmičenju, ali to ipak moraju potvrditi na parketu.

V.F.Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija