I b liga Srbije (m): Kurs prema jednakima

  26 januar 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Odbojkaši Bečeja su u prvom kolu prolećnog dela prvenstva I b lige prošlog petka pretrpeli poraz na gostovanju u Leskovcu gde su se sastali sa odbojkašima Dubočice.

Oni su izgubili meč od  četvrtoplasirane ekipe na prvenstvenoj tabeli rezultatom 3:0 (25:20, 25:22, 25:13). Inače, u prvom delu prvenstva Leskovčani su na startu savladali bečejske odbojkaše na parketu SC „Đorđe Predin Badža“ takođe ubedljivim rezultatom 3:0, a u dosadašnjem toku takmičenja pretrpeli su samo tri poraza, od toga dva na svom terenu od lidera na tabeli, ekipe Loznice (0:3) i trećeplasiranog Užica (1:3) i jedan na gostovanju u Novom Sadu od istoimene ekipe (3:1).
Prošle godine odbojkaši Bečeja su imali solidan bilans sa ekipom Dubočice. U Leskovcu su je porazili sa 3:1, dok im se ona revanširala u Bečeju sa 2:3.
O nastupu u Leskovcu kapiten Nikola Džigurski je rekao:
- Zasluženo smo izgubili, ali ne mogu tačno reći da li zbog toga što su Leskovčani igrali dobro ili zato što smo mi igrali loše. Inače, oni su sasvim ozbiljna ekipa koja u svom sastavu ima dvanaestoricu iskusnih igrača i s pravom su istakli kandidaturu za prvo mesto i plasman u viši rang. Na svakom mestu u timu imaju rešenje, a u prelaznom roku tokom prvenstvene pauze još su se više pojačali i angažovali jednog igrača iz Crne Gore koji je, čini mi se, u sastavu reprezentacije te zemlje. Mislim da će oni voditi jednu od glavnih reči u borbi za vrh tabele. Mi nismo ličili na sebe. Moguće je da je na nas uticalo i dugo putovanje, jer smo u petak krenuli za Leskovac i praktično iz autobusa smo otišli pravo na utakmicu. Međutim, nemamo razloga da žalimo, jer su bolji od nas i mi moramo da se okrenemo predstojećim utakmicama protiv rivala sa kojima smo izjednačeni. Dobro smo radili tokom pauze, odigrali smo seriju prijateljskih utakmica sa ekipama Kulpina i Novog Sada, a sa tim ćemo nastaviti svake srede u narednom periodu kako bi mlađi igrači, koji ne nastupaju  na prvenstvenim mečevima, imali priliku da igraju kvalitetnu utakmicu i mislim da to mora dati rezultata.

Prilika za to je upravo susret u sledećem kolu, u subotu od 18 časova dočekujete petoplasiranu ekipu Bavaništa koja je u prošlom kolu poražena od ekipe Užica na svom terenu rezultatom 1:3.

- Upravo tako. Ekipa Bavaništa jeste na petoj poziciji, a mi smo deseti, ali mislim da smo podjednaki kako po igračkom sastavu, tako i po načinu igre. Oni važe za nisku ekipu kao i mi i odlikuje ih dobar servis i dobar prijem. Mislim da ćemo uspeti da ih nadigramo i osvojimo nove bodove. Očekujem i podršku naših vernih navijača jer ona može da bude presudna u neizvesnim mečevima poput ovog koji nas očekuje - rekao je Nikola Džigurski.
Inače, odbojkaši Bavaništa su u prvom delu prvenstva na svom parketu savladali ekipu MOK Bečej sa 3:0, a u prošloj sezoni Bečejci su pobedili na gostovanju sa 3:1, dok se ekipa Bavaništa revanširala i zabeležila pobedu u SC „Đorđe Predin Badža“ rezultatom 3:0.

V.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija