Prva vojvođanska liga sever (ž): Pomak za Libero

  08 decembar 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Odbojkašice Libera iz Bačkog Gradišta su okončale jesenji deo prvenstva I Vojvođanske lige grupa sever pobedama.

One su u poslednja dva kola savladale svoje rivalke i sa osvojenim bodovima popravile bilans i napravile priključak sa ekipama u gornjem delu tabele.
Inače, Gradištanke su loše počele prvenstvenu trku. Istini za volju nije im išao na ruku raspored jer su se na startu sastale sa pretendentima za najviši plasman.
U 1. kolu su na svom terenu poražene od ekipe Vrbasa rezultatom 1:3, a u 2.  kolu su izgubile na gostovanju u Subotici od druge ekipe Spartaka sa 3:0.
Prvu prvenstvenu pobedu odbojkašice Libera su ostvarile u 3. kolu kada su na svom terenu u OŠ „Svetozar Marković“ savladale novajliju, ekipu Soko iz Nove Gajdobre koja se prošle sezone nadmetala u I Vojvođanskoj ligi grupa zapad, ubedljivim rezultatom 3:0. Međutim, već u narednim utakmicama usledili su novi  neuspesi.  U Somboru su izgubile od  ekipe CVS Elbrako technoland sa 3:0 a u 5. kolu su na svom terenu poražene od ekipe Apatina sa 1:3 da bi potom u 6. kolu Bačkogradištanke došle do druge prvenstvene pobede. Na svom terenu savladale su ekipu Goks in Phibrows iz Odžaka rezultatom 3:1) a potom i u poslednjem kolu na gostovanju u Kuli ostvaruju treću pobedu savladavši odbojkašice Hajduka sa 3:0.
Na kraju jesenjeg dela prvenstva Gradištanke zauzimaju 5. poziciju sa 9 osvojenih bodova.
- Zadovoljan sam postignutim jer nam nije bilo lako na početku kada smo se sastali sa ekipama koje su kvalitetnije od nas i dolaze iz sredina sa bogatom odbojkaškom tradicijom. Potvrdili smo vrednosti sa protivnicima nama ravnim kao što je to slučaj u susretima sa ekipama Soko, Odžaka i Hajduka. Istakao bih upravo ovu poslednju utakmicu u Kuli u kojoj su naše igračice bili istrajne. Igrale su strpljivo i zasluženo su došle do pobede protiv rivala koji je prošle godine bio prvak. Očekujem da sa ovakvim pristupom nastavimo i na proleće i samim tim ostvarimo bolje takmičarske rezultate nego u jesenjem delu prvenstva tako da možda dostignemo plasman i u gornjoj polovini tabele - rekao je trener odbojkašica Libera iz Bačkog Gradišta Marinko Momčičević koji je na raspolaganju imao sledeće igračice: Maja Jevtić, Marija Đurić, Ivana Slavnić, Gordana Pavkov, Danica Đumić, Dragana Markov, Milica Marošanović, Nikolina Raković, Noemi Aleksander, Jelena Rakić, Lucija Mirilov, Andrea Kutić, Lenka Savkov, Katarina Tatić, Jovana Stojanović, Jovana Starčević, Paulina Šoltiš i Nina Slavnić.                      

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija