Otvoreno prvenstvo Bečeja: Dva zlata za Vojvodinu

  05 februar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Otvoreno prvenstvo Bečeja u stonom tenisu za pionire i kadete održano je prošlog vikenda u sali OŠ „Sever Đurkić“, uz učešće 119 dečaka i devojčica starosti od 1. do 8. razreda osnovne škole iz 23 kluba sa teritorije Srbije.

Ispred STK Bečej nastupilo je deset takmičara, a najbolji plasman ostvarila je Brigita Bilik (7-8. razredi) koja je osvojila bronzanu medalju. David Čolak zaustavljen je u četvrtfinalu, dok su u grupnoj fazi turnir završili Šarlota Ačai, Reka Bezek, Martin Krajtmar, David Botka, Nemanja Lazendić, Ivan Vukašinović, Nikola Ludajić i Vesna Matijašević.
Vojvodina iz Bačkog Gradišta u „Severu“ je nastupila sa 8 takmičara koji su osvojili pet medalja. U najmlađoj muškoj konkurenciji (1-2. razredi) Akoš Benke nije imao premca. Mladi stonoteniser Vojvodine je do zlatne medalje stigao bez izgubljenog seta i još jednom dokazao da ima „štofa“. U istoj starosnoj konkurenciji, ali kod devojčica, Barbara Đurčik je uzela bronzu.
Sabina Šurjan je nastavila sa odličnim partijama i u 2010. godini, bez većih problema je pobedila u konkurenciji devojčica 3. i 4. razreda, dok je njena klupska drugarica Edina Benke u ovoj uzrasnoj kategoriji stigla do bronzane medalje. Medaljom istog sjaja na bečejskom openu okitila se i Aneta Poljak (7-8. razredi).
U ostalim kategorijama trijumfovali su Lila Bakoš (Bačka Topola, 1-2. razredi), Krištof Miškolc (Horgoš, 3-4. razredi), Ivana Milovanović (Čoka, 5-6. razredi), Nikša Martinović (Zmajevo, 5-6. razredi), Silvia Barduc (Skorenovac, 7-8. razredi) i Todor Malešević (Crvena zvezda, Beograd, 7-8. razredi).
Odličan organizator turnira bio je STK Bečej.                         

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija