Futsal: Dobar start, hoćemo titulu

  16 januar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ne sumnjajući da su čitaoci sportskih strana Bečejskog mozaika (pa i svih sportskih strana drugih novina) najkompetentniji za sport, da su rođeni kao dobri poznavaoci, selektori, teoretičari, taktičari svih sportova, pa tako i malog fudbala, u ovom broju, ipak smo dali reč malo kompetentnijem od svih nas, onom koji na terenu rešava utakmice, kapitenu dobro pozicioniranog prvoligaškog futsal kluba.

„I pored toga što nam finansijska situacija nije dobra kao u protekle dve-tri godine, tako da su troškovi svedeni na minimum, ovo nam je najbolji start sezone otkad smo u prvoj ligi“, reči su Save Vadaskog, kapitena Kluba malog fudbala „Bečej“. „Uzevši u obzir da smo u ligi startovali sa minus tri boda, što je posledica kazne iz prethodne sezone, na terenu smo osvojili 19 bodova iz 11 utakmica, tako da je ovo četvrto mesto, na kraju polusezone, sasvim zadovoljavajuće. Sve u svemu, utisak je dobar, ali moglo je da bude još bolje.“
Naravno, nigde ne teče med i mleko, ali čini se da problemi KMF Bečej i nisu baš tako veliki: „Neki od problema su i ti što smo se mi u kompletnom sastavu našli samo jednom na treningu tokom čitavog prvog dela sezone, ali rezultati ne govore tako. Ako se to u drugom delu sezone popravi, u smislu našeg češćeg viđenja na treninzima, situacija će biti mnogo bolja. Došli su nam neki igrači sa strane, imamo četvoricu Beograđana, dvojicu Temerinaca, tako da smo se mi bukvalno uigravali na utakmicama. Evidentan problem je i to što nemamo dovoljan fond kvalitetnih igrača, jer kada neko dobije kartone ili, ne daj Bože, bude povređen, ostali se teško uklapaju u sistem. Ipak, problema ima svugde, ali atmosfera u klubu je stvarno dobra, međusobno se mnogo poštujemo. U ekipi je jedan Igor Šošo, koji je prošao sve uzrasne selekcije Srbije, tu je i Milan Živić, takođe reprezentativac Srbije, tako da smo uz njihove dolaske, pre dve godine, kao i ostalih kvalitetnih igrača, mi kao ekipa počeli da napredujemo. Uz dovođenje još dva-tri kvalitetna igrača, koji bi ušli u rotaciju, bili bismo zaista kvalitetna ekipa, ekipa koja može doći do cilja – do same finalne završnice Prve futsal lige Srbije“, siguran je kapiten Vadaski.
Na osnovu svega rečenog, a kapiten se, valjda, razume u te stvari – na proleće treba gledati utakmice Kluba malog fudbala „Bečej“.
Majstori malog fudbala, odnosno, u slengu, „majstori na petoparcu“ su prvoligaši naše države i momentalno su, četvrtom pozicijom na tabeli, verovatno, najuspešniji bečejski klub.

ZoLJ

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija