Novosti u Gradskom pozorištu: Karavan protiv fašizma

  05 mart 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predstavnici Udruženja građana za proizvodnju pozitivne energije „Pogon“ iz Sremskih Karlovaca, Mia Tomanović i Vladimir Tasić su u ponedeljak na konferenciji za novinare u Gradskom pozorištu najavili gostovanje  Mirovnog karavana GLASNO!, 6. marta u Bečeju.

U pitanju je projekat koji je podržalo Izvršno veće Vojvodine i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava Republike Srbije.
Cilj  Mirovnog karavana GLASNO! je promocija mira i antifašizma kao najviših društvenih vrednosti i temelja bez kojeg se ne mogu razvijati demokratija, ljudska prava i slobode. U okviru mirovnog karavana u subotu (6. marta) će se u prostorijama Kreativnog centra sa početkom u 18 časova održati tribina „GLASNO! za mir protiv fašizma”, izložba fotografija sa antifašističkih protesta iz arhive  TV B92 i Antifašističke akcije iz Novog Sada, a nakon toga i koncert više antifašističkih bendova u pozorišnom klubu.
Gosti tribine bi trebali da budu Pavel Domonji iz Helsinškog odbora za ljudska prava, Nada Dabić iz mirovne grupe „Esperanca”, predstavnici Antifašističke akcije iz Novog Sada i drugi, a očekuje se i aktivno učešće posetilaca trbine u razgovoru.
Što se koncerta tiče, najavljeno je učešće grupa „Stuttgart Online”, „Zbogom Brus Li” i  „Fuj!”, a neizvesno je da li će se pojaviti i grupa „Tetrapank”.
„Suština priče je animiranje što većeg broja mladih, njihovo informisanje i pokušaj da se nova generacija mladih ljudi uvede u aktivnu borbu protiv fašizma. Fašizam narasta, sviđalo se to nama ili ne, njegovo narastanje je vrlo rasprostranjeno, ponekad otvoreno, ponekad zamaskirano nekim stvarima, koje ćemo pokušati da razotkrijemo, da pokažemo iza čega se kriju fašističke ideje i šta je u suštini fašizam, jer ako to znamo, onda imamo dobro oružje da se protiv njega borimo“, rekao je Vladimir Tasić.
Projekat mirovnog karavana GLASNO! će se sukcesivno odvijati  do aprila u deset vojvođanskih gradova.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija