Jedinstvo preuzelo vrh Super lige: Pionir je pao

  12 mart 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

NOVI BEČEJ: Pobedom protiv Pionira iz Subotice sa 7:1 (3.301: 3.251)  kuglašice Jedinstva iz Novog Bečeja preuzele su, četiri kola pre kraja, vodeću poziciju u prvenstvu Super lige i tako nagovestile uzbudljivu završnicu. Duel dve naše najbolje ekipe u derbiju  prvenstva još jednom je dokazao da i kuglaške utakmice obiluju dramatičnim obrtima.

Nagoveštaj pobede Jedinstva usledio je već posle nastupa prvog para. Sve sigurnija Andrea Vaš nije imala većih problema da savlada Iboju Molnar (4:0), dok je senzacionalnu pobedu (3:1) načinila mlađana Biljana Bugarski protiv favorizovane reprezentativke Livie Santo,  bivše kuglašice Jedinstva. Santo je ubedljivo dobila prvi set, ali potom izgubila naredna tri, tako da je i pored najboljeg rezultata na utakmici (591) ostala bez boda.  Veoma značajnu pobedu u uzbudljivom duelu ostvarila je Monika Kiš protiv Renate Vilov, da bi šlag na slavljeničku tortu stavile kapitenka Đenđi Kirti i Mirjana Dudevljev.
U neopisivom slavlju, koje je usledilo posle utakmice, Kirti je bila oprezna:
- Ovo mi je jedna od najdražih pobeda kojom smo potvrdile da se možemo ravnopravno nositi sa Subotičankama. Priča još uvek nije gotova, očekuju nas teška gostovanja u Zrenjaninu  i Novom Sadu. Ukoliko ih uspešno prebrodimo, možemo govoriti o tituli. Sada sve samo od nas zavisi, ali verujem da  ovaj sastav može po drugi put poneti epitet najboljeg u državi.
Mirjana Dudevljev posle pobede protiv Nevenke Joković  nije krila svoje oduševljenje:
- Posle poraza u prvom setu nisam imala šta da izgubim, krenula sam na sve ili ništa i to se isplatilo. Pobeda je odlučena u poslednjem, četvrtom setu kada sam na „čišćenju“ sastavila dve uzastopne devetke, što je potpuno izbacilo iz igre moju protivnicu, kojoj nije preostalo ništa drugo nego da mi na kraju čestita.                      

S.D.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija