Otvoreno prvenstvo Bečeja: Titula za domaćina

  12 mart 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Otvoreno prvenstvo Bečeja za veterane održano je prošle nedelje u sali OŠ „Sever Đurkić“. Turnir je bio masovan jer je na njemu učestvovalo 90 stonotenisera iz Mađarske, Slovenije i Srbije.

Tokom velikog broja susreta viđen je kvalitetni stoni tenis, pogotovo u partijama četvrtfinala, polufinala i finala.
Igrači su bili podeljeni u tri starosne grupe, apsolutna od 35 do 50, od 50 do 60, i preko 60 godina.
U apsolutnoj konkurenciji trijumfovao je domaći takmičar Milutin Glavaški, trener STK Bečej. On je u finalu sa 3:1 pobedio Stanimira Britku, i tako dokazao da je još uvek jedan od najboljih veterana pingponga u Srbiji. U borbi za treće mesto bronzana medalja je pripala Ferencu Totu iz Baje (Mađarska) koji je pobedio Pavela Turaia iz Bačkog Petrovca.
U konkurenciji veterana od 50 do 60 godina starosti najbolji je bio Novosađanin Đorđe Bošnjaković, drugo mesto zauzeo je Ferenc Tot (takmičio se u dve konkurencije), treći je bio Svetomir Jovanović (Valjevo), a četvrti Jožef Turoš (Nova Crnja).
Medalje u kategoriji najstarijih podelili su Beograđani i Novosađani. Zlato je osvojio Miroslav Delača, srebro Mišo Sarić (obojica iz Beograda), dok su bronze pripale Ljubodragu Grbiću i Draganu Pjevcu (Novi Sad).
Na Otvorenom prvenstvu Bečeja pored Milutina Glavaškog nastupilo je još sedam Bečejaca. Dejan Zeremski je stigao do šesnaestine finala, dok su Goran Dragin, Đorđe Petrov, Milutin Dumanović, Tibor Bezeg, Peter Estelecki i Karolj Mađar takmičenje završili u grupnoj fazi.
Otvoreno prvenstvo Bečeja sjajno je organizovao STK Bečej, što potvrđuju mnogobrojne pohvale učesnika. I u rukovodstvu kluba nisu krili radost:
- Izuzetno smo srećni što je sve proteklo na najbolji način. I sami smo bili iznenađeni odzivom takmičara iz cele Srbije, Mađarske i Slovenije. Očekivali smo do sedamdeset takmičara, a bilo ih je dvadeset više. To je verovatno posledica prethodnih turnira koje smo organizovali na visokom nivou, odlaska naših veterana na druge turnire širom Vojvodine, ali i ugleda naših članova, pre svega Milutina Glavaškog. Kvalitet prisutnih igrača je bio na ekstra nivou, od prvih deset igrača u Srbiji u svim kategorijama možda je nedostajalo samo nekoliko njih. Nadam se da će to biti pozivnica i za buduće turnire koje ćemo organizovati, jer ljudi pored druženja posle turnira očekuju i dobre partije tokom takmičenja - rekao je Goran Dragin, predsednik STK Bečej.
Subotnje prvenstvo bilo je prvo od tri planirana koje će STK Bečej organizovati ove godine. Naredno je planirano za maj, a treći turnir za kraj septembra. Posle sva tri takmičenja i zbrajanja osvojenih bodova, organizatori će nagraditi najbolje takmičare.

Turnir u Skorenovcu

Turnir za poletarce, mlađe i starije pionire i kadete održan je u Skorenovcu uz učešće 89 stonotenisera iz 17 klubova. Na takmičenju su nastupili i stonoteniseri STK Vojvodina i STK Bečej.
Gradištanci su osvojili pet medalja, zlatna odličja pripala su pionirima Akošu Benkeu i Sabini Šurjan, kadetkinja Aneta Poljak osvojila je srebro, a pionirka Edina Benke bronzu.
Bečejci su osvojili jednu medalju i to bronzanog sjaja, a zaslužila ga je poletarka Reka Bezeg. Brigita Bilik nije uspela da prođe takmičenje po grupama.

S. MaleševNaslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija