JP Toplana: Funkcionalne probe pre početka grejne sezone

  02 oktobar 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Javno preduzeće Toplana Bečej obaveštava kupce toplotne energije za grejanje koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja (SDG) da će se u sklopu priprema za početak grejne sezone 2017/18. godine, počevši od danas, 2. oktobra, obavljati funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja.

U toku funkcionalne probe radnici JP Toplana dopuniće vodom i staviti pod pritisak vrelovodnu mrežu, toplotne podstanice i kućne instalacije centralnog grejanja kupaca i obavljaće proveru funkcionalnosti postrojenja za proizvodnju toplotne energije, vrelovodne mreže i toplotnih podstanica kupaca.

S obzirom na to da sistem daljinskog grejanja nekoliko meseci nije bio u funkciji, mogu se očekivati curenja u toplotnim podstanicama i na kućnim instalacijama centralnog grejanja. Zbog toga iz Toplane mole korisnike daljinskog grejanja da u narednom periodu obrate pažnju na eventualna curenja na kućnim instalacijama.

U slučaju curenja na kućnim instalacijama, toplotnim podstanicama ili na vrelovodnoj mreži mole se korisnici da obaveste tehničku službu Toplane na brojeve telefona 021/6915-470 ili 021/6912-761.

U skladu sa Odlukom o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom iz sistema daljinskog grejanja grejna sezona počinje 15. oktobra, a izuzetno može da počne ranije, ako tri dana uzastopno u 21 čas temperatura vazduha iznosi 12⁰C ili manje, saopšteno je iz JP Toplana.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija