ŠOSO „Bratstvo“: Regionalno takmičenje u recitovanju

  01 april 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

ruštvo defektologa Bečeja 26. marta je u ŠOSO „Bratstvo“ po drugi put organizovalo regionalno takmičenje u recitovanju na srpskom i mađarskom jeziku za učenike sa posebnim potrebama. U pitanju je uskršnje takmičenje u recitovanju za čiju je realizaciju Društvo defektologa Bečeja dobilo sredstva od fondacije „Sekereš Laslo“ iz Subotice.

Na takmičenju je učestvovalo 25 učenika iz Sombora, Sente, Subotice, Ade, Novog Bečeja i Bečeja.
Nakon pozdravne reči Imrea Stanka direktora ŠOSO „Bratsvo“ i Elvire Rajšli Tokoš predsednice Društva defektologa Bečeja, učenici su za goste takmičenja priredili program u kojem su predstavili verske običaje za Uskrs i nekoliko dramskih i muzičkih tačaka. Za sve učesnike takmičenja su organizovane i radionice, za nastavnike o inkluziji dece sa posebnim potrebama, a za učenike o narodnoj tradiciji i običajima za Uskrs, i radionice iz likovnog stvaralaštva na kojima su pravili grupne radove koji su takođe ocenjivani.
Prvu nagradu za likovni rad dobili su učenici iz ŠOSO „Vuk Karadžić“ iz Sombora. Likovnom radu učenika ŠOSO „Žarko Zrenjanin“ iz Subotice dodeljeno je drugo mesto, dok je likovni rad učenika iz specijalnog odeljenja „Turzai Lajoš“ OŠ „Stevan Sremac“ iz Sente osvojio treće mesto.
Pobednici takmičenja u recitovanju na srpskom jeziku u kategoriji od 1. do 4. razreda su Aleksandar Voković iz ŠOSO „Žarko Zrenjanin“ iz Subotice koji je osvojio prvo mesto, drugi je Jožef Mesaroš iz specijalnog odeljenja OŠ „Miloje Čiplić“ iz Novog Bečeja, a treće mesto je osvojila Jagoda Filipov iz ŠOSO „Bratstvo“ iz Bečeja.
U kategoriji 5. i 6. razreda Jovan Greksa iz ŠOSO „Bratstvo“ iz Bečeja je osvojio prvo mesto, drugoplasirani je Denis Ivšić iz ŠOSO „Vuk Karadžić“ iz Sombora, a treće mesto je pripalo Maji Vidaković iz specijalnog odeljenja OŠ „Miloje Čiplić“ iz Novog Bečeja.
U kategoriji 7. i 8. razreda prvoplasirana je Elizabeta Paći iz ŠOSO „Žarko Zrenjanin“ iz Subotice, dok je drugo mesto osvojio Denis Alimanović iz ŠOSO „Bratstvo“ iz Bečeja.
U kategoriji srednjoškolaca prvi je Goran Vezmar, drugi je Toma Bežoski i treći Ljubiša Bežoski, svi iz ŠOSO „Bratstvo“ iz Bečeja.
U recitovanju na mađarskom jeziku u kategoriji od 1. do 4. razreda prvo mesto je pripalo Zoranu Velemirovu iz ŠOSO „Bratstvo“ iz Bečeja, drugoplasirana je Veronika Sirak iz ŠOSO „Žarko Zrenjanin“  iz Subotice, a treće mesto je osvojila Timea Tot iz specijalnog odeljenja „Turzai Lajoš“ OŠ „Stevan Sremac“ iz Sente.
U kategoriji od 5. do 8. razreda prvoplasirana je Žužana Ačai iz specijalnog odeljenja OŠ „Čeh Karolj“ iz Ade, drugo mesto je osvojio Arpad Đatko iz specijalnog odeljenja „Turzai Lajoš“ OŠ „Stevan Sremac“ iz Sente, dok je trećeplasirana Boglarka Kothai iz ŠOSO „Bratstvo“ iz Bečeja.
U kategoriji srednjoškolaca prvo mesto je pripalo Zoltanu Roštašu iz specijalnog odeljenja „Turzai Lajoš“ OŠ „Stevan Sremac“ iz Sente, drugo mesto je osvojio Geza Serda, a treće Kristian Galfi iz ŠOSO „Bratstvo“ iz Bečeja.
Prvoplasirani učenici su pored diplome dobili i knjige, dok su svi učesnici dobili simbolične poklone. Zahvalnice su dodeljene i nastavnicima koji su učestvovali u organizaciji takmičenja.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija