Počela je kajakaška sezona: Bečejci ciljaju reprezentaciju

  16 april 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prvenstvom države u maratonu koje je održano u Apatinu pre dva vikenda počela je sezona kajakaških takmičenja u Srbiji.

Prošle subote, takođe na Dunavu, ali u Bezdanu, održano je takmičenje na stazi dužine od dva kilometra. Na ovim regatama nisu nastupili kajakaši KKK Bečej jer, kako je rekao Đorđe Terzić trener u ovom klubu, takmičenja nisu bila obavezna:
– Pored toga, smatrali smo da je za naše mlade kajakaše bilo rano da izađu na vodu i takmiče se, vreme je još uvek promenljivo, a i u rukama nemamo dovoljnu kilometražu. Pored toga, regate u Apatinu i Bezdanu nemaju posebnog značaja za uspeh i napredak kajakaša u novoj takmičarskoj sezoni. Za nas sezona počinje narednog vikenda kada će u Beogradu biti obavljeno kontrolno merenje i izborno takmičenje za reprezentaciju.

U Beogradu će se za reprezentativni dres boriti Jožef Šoti, Dejan Terzić, Marko Novaković, Marko Džigurski (seniori), Jovana Kikić (seniorka) i Nikola Džigurski (kadet). Kakve rezultate očekujete?

– Očekivanja su velika i veoma smo ambiciozni. Najviše očekujem od Šotija, Terzića i Novakovića, koji imaju realne šanse da uđu u reprezentaciju čime im se otvaraju vrata za učešće na ovogodišnjim svetskim kupovima, Prvenstvu Evrope i sveta. Ove sezone smo se opredelili da kod mlađih seniora vesla dvosed Terzić-Novaković na 200 metara, a u apsolutnoj K-2 Šoti-Terzić na stazi iste dužine. Četverac nećemo veslati, jer se selektor opredelio da ove godine sam bira posadu na šta ima pravo.

Najmlađi kajakaši Bečeja su prošle godine ostvarili istorijski rezultat. Bili su prvaci Srbije i Vojvodine u mini-kajaku. Kakve su ambicije za ovu sezonu?

– Zimus smo pravili planove da i ove sezone ponovimo uspeh, ali danas nisam veliki optimista. Kod dece i njihovih roditelja još uvek nije sazrela takmičarska svest, jer mnogi još uvek smatraju da je kajak sezonski sport. Međutim, stvarnost je sasvim drugačija. Rad u kajakaškom sportu je najvažniji u zimskom periodu kada se stiče baza za celu sezonu. Mnogo dece je treniralo čitavu zimu, ali je i veliki broj onih koji će nam se priključiti tek u maju. Žao mi je što je došlo do osipanja ekipe, pa i pored toga što imamo kvalitetne pojedince, u prvom delu sezone ne možemo napraviti veliki „bum“.  

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija