Uspesi gimnazijalaca: Nagradno putovanje u Španiju

  07 maj 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Tim učenika Gimnazije, Aleksandra Nasteska, Ivana Kovačev i Nikola Ćulum su u saradnji sa Beogradskim centrom za ljudska prava i Kancelarijom za evropske integracije osmislili kampanju „Mladi za čistije sutra“ u okviru koje je očišćena divlja deponija pored puta na potezu Bačko Petrovo Selo - Mol.

Rezultati kampanje su predstavljeni 25. aprila u Beogradu. U konkurenciji 32 ekipe iz Srbije bečejski gimnazijalci su osvojili prvo mesto i nagradno putovanje u Španiju, saopšteno je na konferenciji za novinare u Gimnaziji u Bečeju.
Novinarima su predstavljeni i učenici koji su se sa okružnih takmičenja iz hemije, biologije, istorije i mađarskog jezika i književnosti plasirali na republička takmičenja. Dajana Milovanov će učestvovati na republičkom takmičenju iz hemije od 21. do 23. maja u Kruševcu. Judit Beretka, Otilija Zedi, Laura Šoljmoši, Agota Kosoruš i Gergelj Palotaš su se plasirali na republičko takmičenje iz mađarskog jezika i književnosti koje će biti održano 8. maja u Subotici. Takođe 8. maja će u Loznici biti održano republičko takmičenje iz istorije na kojem će učestvovati Branislav Grujin, Tamara Vasić, Nenad Misić i Sanja Matić, dok se na takmičenje iz biologije (9. maj, Beograd) plasirala Marija Mihailović.
Što se tiče upisa u Gimnaziju, za narednu školsku godinu predviđeno je 120 mesta za učenike prvih razreda, na opštem smeru će biti dva odeljenja na srpskom i jedno na mađarskom nastavnom jeziku, dok će na društveno-jezičkom smeru biti otvoreno samo jedno odeljenje na srpskom jeziku. Budući gimnazijalci će imati mogućnost izbora između četiri strana jezika, (engleski, nemački, španski i ruski).               

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija