Akcija Društva dijabetičara opštine Bečej: Zdravlju u susret

  07 maj 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Društvo dijabetičara opštine Bečej (Društvo za borbu protiv šećerne bolesti) 29. aprila je u centru grada, ispred zgrade Skupštine opštine Bečej, četvrti put organizovalo akciju „Zdravlju u susret“.

U šatoru na Pogači ekipa lekara je obavljala besplatan skrining šećera u krvi i krvnog pritiska, a potom je građanima uputila savete i uputstva o pravilnoj ishrani. U akciji, koja je trajala od 9 do 17 časova, učestvovalo je oko 800 građana, a na evidenciju se javilo njih 750, među kojima je bilo 40 osoba sa izrazito visokim nivoom šećera u krvi, kojima je savetovano da se jave svom lekaru.
Organizatori su zadovoljni akcijom „Zdravlju u susret“, a Radoslav Ivanović predsednik Društva dijabetičara opštine Bečej smatra da je akcija uspela, jer se ove godine odazvao do sada najveći broj građana. On je rekao da je ovo društvo postalo prepoznatljivo u opštini Bečej po ovoj i sličnim akcijama, kojima daje skroman doprinos u borbi protiv šećerne bolesti.
Društvo dijabetičara opštine Bečej je tokom akcije primilo i 20 novih članova, pa ih sada ima 280. Inače, prema podacima Društva u Bečeju je evidentirano 3.500 dijabetičara.                    

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija